Cemal Nar

Cemal Nar

Gülelim mi ağlayalım mı?

Gülelim mi ağlayalım mı?

Alman Merkel Pazar günü taziye mesajı yollamış. Olay olalı kaç gün olmuştu? Hani Türkiye’yi dinliyordunuz? Bu kadar geç kalmak istihbarat zaafı değil midir?

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonlarla ilgili İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın sorusunu yanıtlayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham Hanım, "Teröre karşı etkin bir mücadele için devletlerin çok boyutlu işbirliği yapması gerekiyor. Ancak bu, aynı zamanda ülkelerin milli egemenliğine saygı gösterilerek uluslararası hukukun temel ilkelerine uygun olarak yapılmalı" diye konuşmuş.( https://www.habervaktim.com/haber/426378/irandan-turkiyeye-operasyon-tepkisi.html)

İyi de kızım bu teröristler Suriye’de barınıyor, Irak’ta barınıyor. Önce onlar hesap vermeli değiller mi, “topraklarında bu teröristler ne geziyor? Buradan başka bir ülkeye nasıl saldırıyorlar?” diye. Sen önce bunu görsene hanım evladım! Niye gülünç oluyorsun böyle…

Alın size bir merhametli bayan bakan daha. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye'nin IŞİD'e karşı başlattığı hava harekâtına destek olurken, operasyonlar kapsamında PKK hedeflerinin vurulmasını eleştirdi. Allah Allah! Bize İŞİD vurursa canımız yanıyor da PKK vurursa yanmıyor mu? Yoksa PKK yı sen desteklediğin için mi zoruna gidiyor? Öyle bile olsa bu söz adamı kendine güldürür, sen bunu hiç mi düşünmüyorsun hanım evladım?

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, daha önceki bir yazısında yıllardır gazetecilik yapmasına rağmen medyanın önemli bir bölümünün Demirtaş'ı parlatmak için yaptıklarını hiçbir dönemde görmediğini yazmıştı. Özdil Demirtaş'ın esprili bir dil kullanmasını da sempatik bulanlara kızmış "Karizmatik esprilerle büyüledi diye adama bayılıyorsunuz" gibi ifadeler kullanmıştı. Bakın şimdi ne demiş:

"Bi taraftan IŞİD’in, bi taraftan PKK’nın vurmasına hayret ediyorsun değil mi? Anlamamakta haklısın. Anlayana davul zurna saz… Anlamayana, türküyle oy toplayan Selahattin Demirtaş’ın sazını soksan az."

Buna gülmesek de “espriyi gördük” demekle yetinelim…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini kurtarmak için ülkeyi savaşa attığını savunan Koray Çalışkan çirkin üslubuyla tepki toplamış.

Ne mi demiş?

Çelişkilerle dolu beyinsizce söylenmiş sözler. Ben buraya almayı doğru bulmadım. İnsan olan bunu söylemek şöyle dursun, naklederken bile durup düşünür. Öğrenmek istiyorsanız tıklayın ve soytarılığı görün:

https://www.habervaktim.com/haber/426351/koray-caliskan-cumhurbaskani-erdogana-katil-dedi.html
Altı çakal PKK ya destek için İstanbul’da karakol basmaya karar vermişler. Yakalanınca da ağlamışlar. Bizi böylesine acılı günlerimizde azıcık da olsa güldüren çakallar “Allah ıslah eylesin” diye dua edelim mi? Âmin âmin.

Nazlı Ilıcak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada oyunu HDP'ye verdiğini söyledi. Ilıcak, ''HDP'ye oy verdim ve pişman değilim. Demirtaş, iktidarın savaş tezgâhı karşısında barıştan yana tercihini açıkladı'' dedi.( https://www.habervaktim.com/haber/426328/ilicak-hdpye-verdim-pisman-degilim.html)

Bu sözü Demirtaş “size savaş yaptırmayacağız” deyince söylemiş. Ne dersini, hangisi daha komik?

Bu sözleri söyleyenin birisi yılların gazetecisi, diğeri ise parti başkanı. Vay memleketim vay!.. Gel de Bekrî Mustafa’yı anma…

Gelelim ağlanacak haberler… Hangi birisini yazsak ki?

İşte biri:

“HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'a ait şok görüntüler ortaya çıktı. Ahaber'in özel olarak yayınladığı görüntülerde Sarıyıldız'ın silah sevkiyatına aracılık yaptığı iddia edildi. Görüntülerin 2015'in Ocak ayına ait olduğu ifade edilirken, O zaman BDP'li milletvekilinin kendi dokunulmazlığını kullandığı ileri sürüldü. Görüntülerde yine milletvekilinin aracı görünüyor.” (https://www.habervaktim.com/haber/426320/hdpli-vekilin-sok-goruntuleri.html )

“Adamlar Türkiye partisi oldu ya. Bu PKK lılar da Türkiyeli… Eee, nesine ağlıyorsunuz?” deseniz, siz de haklısınız.

Boğaziçili tarihçi Ayşe Hür ölüm rakamlarıyla Kandil'i bombalamanın adil olmadığını söylemiş. Ne demiş biliyor musunuz? Üç polis için Kandil’i bombalamak adil mi? (https://www.habervaktim.com/haber/426264/ayse-hur-kandili-bombalamak-adil-degil.html )

Bir kadın. Üstelik tarih Prof’u. Ama böyle diyor. Ben bir karara varamadım; buna gülmek mi gerekir, ağlamak mı?
Siz ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi