Cemal Nar

Cemal Nar

Manzara İçimizi Parçalıyor

Manzara İçimizi Parçalıyor

 

Bu dünya işte böyle bir imtihan dünyasıdır. İyi veya kötü herkes cibilliyetinin, karakterinin, huyunun gereğini yapacaktır ve herkes hayır veya şer, bir zerre bile olsa, yaptıklarının hassas terazilerde tartıldığını görecek, hesabını verecektir.

Çözüm sürecini baltalamak ve barışı bozmak isteyen kötü adamların dağdan inip köy ve kentlerde sokağa çıkarak her yeri yakıp yıkmalarını, asker, polis, korucu, hatta sivilleri katletmelerini, yani şu kırk yıllık bildik melun PKK, PYD, KCK ve daha bilmem ne bela teröristleri lanetliyorum.

IŞİD ile PKK nın işbirliğini, ABD ve AB ile İran’ın el ele vermesini ve Müslüman dünyayı harap etmesini hayretle izliyor ve kınıyorum.

Yıllarca bizim bilgi, emek ve paramızı “Allah için” yalanıyla alarak biriktirdikleri emanet gücü kendilerinin sayarak üstüne oturan, bu emanet güç ile ABD, AB ve İsrail’in yanında yer alarak Müslümanların aleyhine çalışanları kınıyorum.

Allah onları birbirleriyle  terbiye etsin. Yeryüzünün ilk katili Kabil gibi vatansız kalsınlar. İslam vatanından uzak, bir serseri gibi diyar diyar dolaşsınlar.

Şu Müslümanların yok yere çektikleri çileye bakar mısınız? Manzara içimizi parçalıyor…
*  *  *
Ne diyelim sevgili kardeşlerim, yine dönüp kendimizle muhasebeye gidelim. Yine Rabbimize iltica edelim derim. Başka kapı yok ki…

Öyleyse bir kere daha dönüp kendimize bakalım, kalbimizin ayarını kontrol edelim, ihlasa niyet edelim, nefsimizin vesvesesine aldırmayalım. Bir Müslüman olarak yapacağımız bellidir.

Evet, biz arı duru temiz ve selîm bir kalp sahibi olmak için çabalayacağız. Hem dünyada, hem de ahirette mal, makam, iktidar, aile ve taraftar fayda vermez, ama Allah Teâlâ’nın huzuruna “selim kalp” ile gelene o fayda verir.
Peki, ama acaba kalbimiz selim mi? İşlerimiz ihlaslı mı?

Bunu kalbine sor, ona danış gizlice.

“Hayır” diyorsa, kork.

“Evet” diyorsa, sorun yok.

“Ya aldanıyorsam? Ya nefsim beni kandırıyorsa?” gibi içinden gelen sorulara gelince, bunlar vesvesedir. Hiçbir değeri ve hükmü yoktur. Nefis şeytan ile iş birliği yaparak hayra mani olmaya çalışıyor, dikkat et, aldanma.
Ve unutma;

“O gün bütün sırlar açığa çıkacaktır.”

“Kimi yüzler bembeyaz, aydın ve sevinçli, kimi yüzler de kapkara, korkulu ve başına gelenden beli kırılmış olacaktır.”
Allah Teâla bizi de sizi de korktuğumuza uğratmasın, umduğumuza nail eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi