Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

O Bayrak Kimleri Tahrik Eder?

O Bayrak Kimleri Tahrik Eder?

Artık ona lâyık olmadığı için, babasının iyi niyetle verdiğini tahmin ettiğimiz ismiyle hitab etmiyoruz. İsminin son hecesini çoğaltarak “Tintin” diyoruz. “Rintintin” diyen de var!

Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları, odaları, sendikaları teröre karşı bu ülkenin, bu milletin, umumen Müslümanların bayrağı olan ay yıldızlı bayrakla miting yapacaklar ya...

Bu milyonların bir araya gelmesi demek...

Buna dost sevinir, düşman yerinir.

Yerinenler hemen kendini belli etti.

Zamirini ilk ortaya koyan Tintin! Bu bayrak, ırkçılığı azdırırmış!

Demek ki, bayrağımız onun ırkçılığını azdırıyor! Beyanatının tercümesi bu. Acaba hangi ırkçılığını azdırıyor? Bunun cevabı ayrıca merak konusu. 

Bu bayrağın ölümüne seveni çok… Fakat düşmanı da çok, hem de pek çok! 

Tintin yerini belli etti: Bu “ayın, hilâlin düşmanıyım! Selahaddin’in bayrağından gocunuyorum” demek. Hilâl, Allah’ın sembol olarak bayrağa işlenmesi... İran devriminden sonra yeni bayrak çizdiler. Ortasında Allah yazıyor... Fakat dikkatli bakın, hilâl şekilleri göreceksiniz! İslâm dünyasında hilâlli bayraklar, emperyalizmin çizmediği bayraklardır. Diğerlerini ya İngilizler ya Fransızlar çizdi. 

Yıldız da Tintin’in tarihen en çok korktuğu şahsiyet olan Peygamberimizin isminin sitilizesi... Eğer gerçek okuryazar olsa idi, “Muhammed”in yıldız şekline dönüşebileceğini de anlardı. 

O bayrağa dik bakma: Çünkü Allah ve Muhammed yazıyor. O yüzden bu millet o bayrağı yere düşürmemek için asırlarca savaştı...

Bu zihniyettekiler ne zaman ay yıldızlı al bayrağı görseler, nevirleri dönüyor, kimyaları bozuluyor, psikolojik travma yaşıyorlar. 

Allah ve Muhammed. İslâm’ın edebi şiarı “Lâ ilahe illallah Muhammeden resulullah!”

Bu bayrağın ezeli düşmanı Haçlılar... Yüzlerce yıl bu bayrağı bu topraklardan sökmek, yerine mülevves bez parçaları asmak için savaştılar. 

Biz de Âkif’in diliyle

“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” dedik ve onların haçlı bayraklarını bu topraklara sokmamak için asırlarca mücadele ettik. 

Siyonistler de ay yıldızlı bayraktan çok rahatsız olurlar. Demek ki, Tintin de bu bayrak düşmanları safında yer alıyor. 

Bu bayrağa yan bakma: Eğer bu topraklarda varsan, iki ayak üzerinde yürüyorsan, konuşuyorsan... Bu bayrağın gölgesi altında olduğun içindir. 

“Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” yürüyüşü için, “Barış için yürüyüş yapacaksanız gelin Ankara’nın göbeğinde el ele verip beraber yürüyelim. ‘Barış’ diye haykıralım” demişsin… 

Ne güzel, sen de bayrağını al gel bu mitinge: Korkudan oralarda söyleyemediklerini Ankara’da söyle. “Kahrolsun terör örgütü” de. “Bizim güvenliğimizi sağlayan askerimizi, polisimizi öldüren terör örgütü ile bütün alâkalarımı kestim” de, milletin bağrına sığın… Bak o zaman neler olur!

Eğer davet bekliyorsan, ben davet ediyorum. Eğer yüreğin varsa gel, al bayrağın altında güvende olursun, özgürce konuş!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi