M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Charlie Olur

Charlie Olur

Biri dine, mukaddesata saldırır, hakaret ederse ne olur? Birilerinin  katında ilerici olur, uygar olur, alnından öpülesice Charlie olur.

*   *

Deli dana yıkıcı ve sınırsız muhalefet yapıp iktidara verip veriştirenler, onun hiçbir hizmetini kabul etmeyenler ve görmeyenler ne olur? Zulümle savaşan özgürlük kahramanı olur?

*   *

Kocası seyahatte iken gece geç vakitte eve yabancı bir erkek alan, koca geri dönünce karı iç çamaşırsız, aldığı erkek banyoda saklanmış bulunursa ne olur? Bu durum ahlaksızlık sayılmaz, zina diyenler kabahatli ve suçlu olur.

*   *

ABD’de otomobil sürerken cep telefonuyla konuşana ne yaparlar? Bir polis otosu onu durdurur, şoförü indirirler, zabıt tutarlar ve herif veya karı mahkemeyi boylar, ağır bir ceza öder.

*   *

Almanya’da emniyet kemeri takmayan sürücüye ve yanındakine ne yaparlar?  Polisin elinden kurtulamazlar. Yüklü cezalar öderler.

*   *

Birçok hususta dünyaya örnek Singapur’da lokantadan dişinizi kürdanla karıştırarak sokağa çıktınız ve işi bitince kürdanı yere attınız, ne olur?.. Şehri kirlettiğiniz için ağır bir ceza yersiniz.

*   *

Norveç’te  gece saat ww10’dan sonra gürültü eden, ses kirliliğine sebebiyet veren vatandaşa ne yaparlar? Polis onu yakalar ve mahkemeye verir.

*   *

Rusya Federasyonu’nda hileli sahte bal satanın akıbeti ne olur? Çok kötü olur, hayatı kayar.

*   *

Fâtih Sultan Mehmed Han, “Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim” buyurmuş. Ya şimdi?

*   *

Her yer dijital kameralarla dolu, 24 saat gözleniyoruz. Peki, karı satışları, uyuşturucu kaçakçılığı niçin önlenemiyor. Uçan sineği gören kameralar pezevenkleri, beyaz işi yapanları göremiyor mu? Onların görünmezlikleri mi var?

*   *

Ormanlarda vurulan yaban domuzlarının leşleri ne oluyor?

*   *

İsviçre’de artezyen suyunu memba suyu diye satanı ne yaparlar? Artezyen yaparlar.

*   *

İspanya’nın başşehri Madrid’in üçte biri orman, koru, park, bahçe, göl, havuz da bizim İstanbul’umuz niçin öyle değil? Bunu rantçılara sorunuz. 

*   *

Lise mezunu ve acizâne yerine acizhâne yazıyor. Ona ne yapmak lazım? Lise diplomasını yırtmak ve sorumlu öğretmenlerini mahkemeye vermek lazım gelir.

*   *

Bu savaş bir Türk-Kürt savaşı mıdır? Hayır Kripto Ermenilerin ve Kripto Yahudilerin TC ile yaptıkları savaştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi