Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Ahlâk Dersi Değil Ahlâk Tersi!

Ahlâk Dersi Değil Ahlâk Tersi!

Şeş-Başkan ahlâk dersi vermeye kalkışmış! Ahlâksızlığı bunda zâhirdir!

Ahlâksızdan ahlâk dersi almayı meslek edinmiş “Doğancılar” da buna dört elle sarılmışlar.

Neymiş, ölü bir terörist zırhlı aracın arkasına bağlanıp bir kaç metre sürüklenmiş...

Ya üzerinde bomba varsa? 

O zaman Şeş-Başkanı ünleyeceksin, ona sürekleteceksin terörist leşini. HDP’liler her yerde terörist cesedi sürükleme timleri kurabilirler. Nasıl terörist cenazesi kaldırma timleri varsa...

Peki bu vahim olay, terör paraleli partinin konuşacağı, sesini yükselteceği bir vak’a mıdır? Eğer terör örgütünün gölgesinde yaşıyorsan, kimseye insanlık, ahlâk ve özgürlük dersi veremezsin.

Vermeye kalkışırsan da, alırsın cevabını...

Sana, emrinle öldürüldüğünden hiç şüphe etmediğim Yasin Börü’nün katledilmesi olayını hatırlatırım. Tam da yıldönümü... 

Onun hunharca öldürülmesi senin kirli eylemlerinden sadece biri. Bu sene “barış” satıyorsun, “demokrasi” satıyorsun. Geçen sene bu zamanlar Diyarbakır’ı kana bulamakla meşguldün. Bîgünah gençlerin, çocukların katline ferman verdin. Kurban eti dağıtan bir çocukcağızı alenen öldürttün. Şüphesiz o şehiddir. Sense onun azmettirici katili. Eğer inanıyorsan, yerinin cehennem olduğunu da bil.

Nasıl öldürdüğünüzü hatırlıyor musun? 

Elbette unutmazsın! Yine de hatırlatalım: Çocuğu bulunduğu evi basarak öldürdünüz. 3. katın penceresinden attınız. Üzerinden tekerlekli araçlarla geçtiniz... Kurban dağıtan bir çocuğa bu hıncınız neden? 

Geç karşıma özgürlük şampiyonu!

Dur anacımda insanlık savunucusu!

İnsan Hakları Derneği’nin eski Diyarbakır başkanı: Sen hangi insan hakkından bahsediyorsun? Herkes biliyor ki o dernek terör örgütünün bir yan kuruluşu idi. Sadece ve sadece terör yandaşlarını korumak için çalışırdı. Bir de Zalim Der diye yan örgütü olduğunu geçen seneki olaylarda öğrendik!

Sana çok örnek göstermeye gerek yok. Zaten hangi birini göstereceğiz. En yenisinden bahsedelim. Geçen hafta Silvan’da, Diyarbakır Çermikli bir polisi roketatar ile şehit etti seninkiler. 

Ya sonra? Arabanın arkasına takıp sürüklemediler elbette…

Onlar senin meleklerin, ama yarın cehennemde zebanilerin olacak. Şehidi kepçenin içinde defalarca benzin döküp yaktılar. Bu ne hınç? Bu nasıl kin? Bu menem öfke? 

Dinle bak nasıl anlatıyorlar: “Çermikli hemşerimiz bir avuç küle dönüştü. Ölmüştü, roketle ölmüştü, çekim yapılıyordu, bu çekimler elimizde bunu yayınlayamayız. Defalarca benzin götürülüp üzerine dökülüyor ve tekrar tekrar yakılıyor. Yani kalkıp kim kime insanlık dersi verecek...”

Senin vereceğin ahlâk dersi olamaz, ahlak tersi olur. Bunun sadece ahlâkın ters anlamı olmadığını sen bilirsin. Tersin Türkçe’de ve Kürtçe’de başka bir anlamı var. Kürtçe imla ile yazayım: Terx! Sütunumu onun herkes tarafından bilinen karşılığını yazarak kirletmek istemiyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Asım Yenihaber Arşivi