M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Kemalist ve Müslüman Feminist Bozuntularına

Kemalist ve Müslüman Feminist Bozuntularına

İster laik olsun, ister Müslüman, Feminist bozuntusuna soruyorum: TC, birtakım bedbaht kadınlara resmî fahişelik vesikası vererek, onların genelev denilen ve yasal koruma altında bulunan binalarda seks köleliği yapmasına izin veriyor, bu seks işinden KDV ve gelir vergisi alıyor ve bütçesine koyuyor. Kadın hakları diye yırtınan sen bu rezaleti niçin avazın çıktığı kadar protesto etmiyorsun? Bırakın protesto etmek, niçin görmezlikten geliyorsun.

TC kadınlarla ilgili uluslararası metinlere ve sözleşmelere, seks köleliğine izin vermeyeceğine dair imza koymuş, taahhütte bulunmuştur. Bu sözünü tutmamasını niçin protesto etmiyorsun?

Sen gerçekten kadınların haklarına, hürriyetlerine, haysiyetlerine sahip çıkmış olsaydın, şu resmî vesikalı yasal seks köleliğini protesto ederdin.

Yaşın müsait mi bilmiyorum, eğer o zaman yetişkin idiysen, şu meşhur Kerhaneler İmparatoriçesi madama devlet büyüklerinin huzurunda resmî törenlerle vergi rekortmenliği ödülü verilirken hangi cehennemde idin?

Kemalist, Dönme, çağdaş Feministlere söylüyorum: Kara çarşaf diye tahkir etmeyi bırakın da, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun “Çarşafa ve Peçeye Dair” başlıklı yazısını okuyun. Yakup Kadri o yazıyı dinî hassasiyetle değil, bir edib ve estet gözüyle bakarak kaleme almıştır. Evet o yazıyı okuyun da utanın biraz.

Siz çarşafa saldırırken, M. Kemal Paşa’nın annesine, eşi Latife hanıma, ahirete göçmüş ninelerimize, ecdadımıza hakaret ettiğinizin, küstahça sövüp saydığınızın farkında mısınız?

Tesettür gerilikmiş, çıplaklık uygarlıkmış… Sevsinler sizi! Asıl medeniyet giyim kuşamdır, örtünmektir.

Siz giyimli olan, örtünen dişi bir hayvan gördünüz mü? Hayvanların erkeği de dişisi de örtünmez, çıplak gezer.

Örtünmek kölelikmiş, köleliğin özgürlüğü olmazmış. Bu da sizin nâne ilkelerinizden. 

Atatürkçü Feministler, Müslüman Feministler, hepinize birden sesleniyorum:

Devletin TC antetli resmî vesikalarla, kolluk kuvvetleri tarafından korunan hanelerde yasal, KDV’li, gelir vergili, hijyenik (!) seks köleliği yaptırmasını çok yüksek sesle protesto ve tel’in etmediğiniz müddetçe sizin kadın hakları konusunda samimî olduğunuza inanmak mümkün değildir. 

Haydi Dönmelerin ve Kemalistlerin sesleri çıkmıyor, peki şu  Müslüman Feministler niçin bu konuda sus pustur?

Herkes iyi bilsin ki: Kadınların haklarını, hürriyetlerini, haysiyetlerini  koruyan İslam dinidir, İslam medeniyetidir.

Çıplaklık hürriyet değil, köleliktir, vahşettir, bedevîliktir.

Tesettür kadınları yükseltir. 

Çarşaf ve peçenin sanat ve estetik bakımından üstünlüğünü anlamak isteyen interneti açsın ve Yakup Kadri’nin “Çarşafa ve Peçeye Dair” başlıklı yazısını okusun. Bir defa değil, birkaç defa okusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi