M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Din Devlet Birliği

Din Devlet Birliği

TÜRKİYE’YE en fazla zarar vermiş olan fenalık, son doksan yıl içinde siyasî rejimin İslam’ı ve Müslümanları düşman olarak görmesi ve onlarla savaşmış olmasıdır. 

Devletin, ülkenin, halkın huzuru, refahı, ilerlemesi, selameti din ile devletin işbirliği yapmasındadır.

Osmanlılar “din ü devlet” derlerdi ve bu işbirliği sayesinde, yükseliş ve kemal devirlerinde, enkazından kırka yakın devlet çıkmış olan bir cihan imparatorluğu kurmuşlardı.

Türkiye’nin yükselmesi, bütün insanlığa örnek ve model bir ülke olması için siyasî rejimin İslam’la barışması gerekir.

Din devlet ayırımı ve kavgası hüküm sürdüğü müddetçe selamet ve huzur içinde olamayız.

Bu yazdıklarım egemen azınlıkları, vesayetçileri, Dönmeleri çok kızdıracak, çok üzecektir.  Bendeniz onları anlayabiliyorum ama onların beni anlamaları çok zordur.

Devlet Sabatay Sevi ile barışık olacak da, niçin Resulullah Muhammed Mustafa (Salat ve selam olsun ona) ile barışık olmayacakmış?

Türkiye’nin menfaatleri, İslam ile, Kur’an ile, Resulullah ile barışık olmasındadır.

Din ve devlet kavgasını Müslümanlar, Türkler değil; Kripto Yahudiler, Dönmeler çıkartmıştır.

Bu kavga yüzünden Türkiye Ortadoğu’nun Japonya’sı olamamıştır.

İslam düşmanı Dönmelerin, vesayetçilerin ağızlarına sakız ettikleri bir bahaneleri, gerekçeleri vardır. Din sömürüsü yapılıyormuş…

Bu fakir, bir Müslüman olarak din sömürücülerini ben onlardan çok lanetliyorum. Hak din olan İslam’a, birtakım sefil ve rezil din sömürücüleri yüzünden düşmanlık etmek korkunç bir akıl, fikir, vicdan sefaletidir.

Din sömürücüleri İslam’ı temsil etmez. 

Ülkemizde sayıları bir buçuk milyon civarında olan Kripto Yahudiler (Hepsi Dönme değildir), İslam’ı kabul edip ihtida etmeseler bile İslam’la ve Müslümanlar barışmak zorundadır. 

Onlar son doksan yıl içinde, dominant unsur olan, çoğunluğu oluşturan, ülkenin asıl sahibi Müslüman halka yaptıkları düşmanlığın ve zulmün pişmanlığı içinde olmalı, suçlarını itiraf etmeli,  af dilemelidir.

Onlar Hilafeti ilga ederek, Halifeyi sürerek sadece İslam’a ve Müslümanlara zarar vermediler, Türkiye’ye ve bütün insanlığa da  büyük zarar verdiler.

İslam bu ülkede çeşitliği bir arada tutan çimento idi. İslam zayıflayınca bina çatladı, yana yattı ve bugünkü parçalanma sürecine girdi.

Din ile devletin, din ile siyasî düzenin barışık olduğu, işbirliği yaptığı, din devlet kavgasının olmadığı bir Türkiye bugünkünden daha iyi veya daha az kötü olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi