Yener Dönmez

Yener Dönmez

Altın Yıllar

Altın Yıllar

Önümüzdeki hafta son derece hareketli geçecek. 15-16 Kasım’da G-20 Zirvesi yapılıyor. Türkiye dünya liderlerini Antalya-Belek’te ağırlayacak. Bütün dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde olacak. Bu arada YSK kesin seçim sonuçlarını 12 Kasım’da açıklayacak. 17 Kasım’da ise milletvekilleri için yemin töreni var. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümetin kabinesini oluşturacak. Kabinenin Ahmet Davutoğlu’nun kafasında şimdiden ete kemiğe büründüğünü söyleyebiliriz. Sayın Davutoğlu ile Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın istişareleri neticesinde kabineye en son şekli verilecek denilebilir.

Tahminen en geç 18-19 Kasım’da da 64. Hükümet resmen kurulmuş olacak. Kabineyle ilgili şimdiden bakan-loto oynanmaya başlandı bile. Ancak Başbakan Davutoğlu bu konuda yakın çevresine dahi ser veriyor sır vermiyor. Kabinede çok sayıda sürpriz isme yer verileceği düşünülüyor. 

Zaten 64. Hükümette bakan sayısının artırılacağı artık bir sır değil. Genişleyen kabineye yeni isimler girecek. 4. AK Parti hükümetinde yine tecrübeli eski bakanlar da ağırlıklı olarak yer alacaklar. Fakat kendini kanıtlamış, rüştünü ispatlamış, alanında uzman yeni isimler kabineye dahil olacaklar.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Bekir Bozdağ, Ali Babacan, Ömer Çelik, Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan, Mehmet Ali Şahin Başbakan Yardımcısı olarak ilk akla gelen isimler.

Bekir Bozdağ’ın adı aynı zamanda yeniden Adalet Bakanlığı için de geçiyor. Yine Adalet Bakanlığı için Mustafa Şentop ismi de konuşuluyor. Dışişleri için Mevlut Çavuşoğlu, Ömer Çelik, Feridun Sinirlioğlu isimleri geçiyor. İçişleri için ise yeniden Efkan Ala veyahut Selami Altınok isimleri konuşulurken, Sağlık Bakanlığı için Müezzinoğlu ya da Recep Akdağ, Milli Eğitim de ise Ahmet Gündoğdu ya da Nabi hoca, Enerji Bakanlığı’nda Taner Yıldız ile devam edileceği dile getiriliyor. Kurmay kadrodan Faruk Çelik, Veysel Eroğlu, Selçuk Özdağ, Mehmet Özhaseki, Berat Albayrak, Mahir Ünal, Necdet Ünüvar, Abdülhamit Gül, Fikri Işık,  Ahmet Aydın, Ali Sarıkaya, Taha Özhan, Mücahit Aslan, Lütfiye Selva Çam, Fatma Betül Kaya, Hatem Ete ile Ertan Aydın’ın 64. Hükümette bakanlık koltuğuna oturacağı tahmin ediliyor.       

Yine AK Parti çevrelerinden edindiğimiz bilgilere göre duayen siyasetçi İsmail Kahraman’ın adı Kültür bakanlığı, eğer Meclis Başkanı olmayacak ise Milli Savunma Bakanlığı için de İsmet Yılmaz’ın adı geçiyor.

Recep Konuk, Galip Ensarioğlu ve Mehdi Eker’in isimleri Tarım Bakanlığı için geçerken Volkan Bozkır ile Mevlut Çavuşoğlu adı AB Bakanlığı için konuşuluyor. Maliye için de Nureddin Canikli veya yeniden  Mehmet Şimşek’in tercih edilebileceği kaydediliyor. 

İsim listesini daha da uzatabiliriz. Daha önce de pek çok kere yazdık. Bu kadar geniş AK Parti kadrolarından üç ayrı kabine bile çıkartılabilir. Bu ülkemiz için de büyük bir kazanım. En iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Son 15 yılda sağ cenahın kayda değer insan kaynakları, isim yapmış pek çok değerli şahsiyet AK Parti kadrolarında siyaset yapıyor.

AK Parti hükümetleri döneminde çok büyük icraatlar gerçekleştirildi, önemli atılımlar yapıldı. Ama hala çözüm bekleyen sorunlar var. 4. Dönem normalleşme ve reformlar için büyük bir fırsata da dönüştürülebilir, kayıp yıllar da olabilir. Bu bizim elimizde. Millet ruhsatı verdi. Önümüzdeki altın yılları en iyi şekilde değerlendirmek için herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Küçük menfaatlerimiz için ülkenin ve milletin büyük kazanımlarını heba edemeyiz.

Kaybedecek ne tek bir insanımız, ne de bir saniye vaktimiz var.

Tabi legal ya da illegal ihanet şebekelerini, kökü dışarıda her türlü paralel yapılanmaları ayrı tutmak gerekiyor.

Onlarla hukuk çerçevesinde, kararlı biçimde mücadeleye devam. 

 Kazanan aziz milletimizle birlikte yüce devletimiz olur inşallah…

sandiktan-istikrar-cikti-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yener Dönmez Arşivi