Halil Mert

Halil Mert

Barzani, PYD, Esad, Paris Katliamı

Barzani, PYD, Esad, Paris Katliamı

Ortadoğu. Emperyalizmin yüzyıldır yağma alanı.

Osmanlı’dan sonra ya da Hasta Adam tanımlaması ile eşzamanlı olarak topraklarımıza dört koldan saldırdılar. Sonra bir anlaşma yaptılar. Şimdiki Irak İngiltere’ye, Suriye Fransa’ya kaldı. Suriye ve Irak’ın mevcut idari yapıları bile o zamanlar oluşturuldu.

S. Arabistan, Mısır sözde bağımsız oldu o zamanlar. Gerçek hiçte öyle olmadı. Düşünün hala Lozan’ın bizi bağlayan gizli maddelerinden söz ediliyor ki, bir gün bunları öğrendiğimizde belki birçok şey değişecek.

Emperyalizmin Ortadoğu’daki gelecek tasavvuru şöyle;

1. İsrail’in Güvenliği Batı’nın Ortadoğu’daki birinci önceliği. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı. İşin esası Ortadoğu’da çıkarları ve güvenlikleri için İslam ülkelerine ve halklarına kesinlikle güvenmiyor Batı. Dolayısı ile geçmişte Araplar’ı kullanan Haçlı bu gün Kürtler’i de kendi sisteminin içine çekme derdinde. Yani maşa olarak bölgenin bir kez daha parçalanması için kullanma derdinde.

2. 1924’te, Lozan Anlaşması sürecinde PYD’nin girmek istediği Akdeniz’e kadar uzanacak Suriye Koridoru’nun Ermeniler’e tahsis edilmesi tasarlandı. Maksat Gerek İsrail için gerçek tehdit Türkiye’nin önüne tampon koymak, gerek Türkiye’nin komşu ve kardeş İslam Ülkeleri ile arasına tıpkı Karabağ’a Ermenistan’ın hançer misali sokulduğu gibi sokmak, İsrail’e kardeş ve müttefik İngiliz-ABD kontrolünde bir Kürt/Ermeni Devleti kurmak.

3. Batı için tarihsel tehdit Türkiye’yi doğusundan kuşatmak, Türk Dünyası ile bağlarını kopartmak, Ortadoğu ve İslam Ülkeleri nezdinde itibar ve irtibatlarını zayıflatmak için İran’ı Ortadoğu’da güçlendirmek. İran’ın İsrail ve ABD düşmanlığı sadece göstermelik. Bunu artık hepimiz biliyoruz.

4. Ortadoğu’da yaktıkları düşmanlık ve kin ateşini her türlü etnik ve mezhebi fitne ile körüklemek, bu ateşi Türkiye’ye sıçratmak. Türkiye’de de etnik ve mezhebi bir içsavaş çıkartarak Türkiye’yi bölmek. Türkiye topraklarına da yayılmış bir Ermenistan ve Kürdistan tesis etmek.

5. Tüm İslam Ülkelerinde İtikadi ve ameli farklılıklar oluşturarak İslam’ı her manada bozmak. Bu gün terörize edilmiş sözde İslamcı guruplar, diyalogcular, Selefi yapılar, bazı tarikat örgütlenmeleri, mezhebi ayrımcılıklar, Alisiz Alevilik vb. faaliyetler bize gidişteki vahametle ilgili ciddi mesajlar vermektedir. Dikkat edin tamamında itikadımız ve tevhit itikadımız hedeftir.

6. Ortadoğu’daki tüm devletleri aşiretlere, kabilelere, mezhep devletlerine bölüp bölgeyi kendi kan ve gözyaşında boğmak suretiyle yok etmek.

7. İslam Ülkeleri’ne karşı Haçlı Batı ve Ortadoks Doğu 200 yıldır ittifak halindedir. Yani Avrupa, ABD ve Rusya… Komünizm sürecindeki sözde Doğu Bloğu artık yoktur. İşte Suriye! ABD, İngiltere, Rusya, İran birlikte hareket etmiyorlar mı? Rusya IŞİD bahanesi ile Sünni Bölgelerini, özellikle de Türkmen Yerleşkelerini vurmuyorlar mı? Bölgedeki Sünni Arapları ve Türkmenleri göçe zorlamıyorlar mı?

Şimdi, PYD’nin Akdeniz’e ulaşma gayretlerini, Barzani’nin iki yıldır IŞİD İşgalinde olan Sincar Kasabasına girişini, aynı gün Paris’te yapılan katliamı düşünün. (Bu arada Sincar’da Yezidi Kürtler Müslüman halkın evlerine saldırıyor ve yağmalıyorlar. Yani IŞİD’in alçaklıklarının cezasını bölgedeki Müslümanlar yağma, tecavüz ve topraklarını terk ettirilerek ödüyor.)

İlk sonuç; Avrupa’da bombaların susması ve terörden kurtulmak için Suriye’de IŞİD bitirilmeli. Bunu da IŞİD’i bölgede yenebilen Kürtler yapabilir. ABD’li askerler Barzani ordusunda ve PYD içinde üniformaları ile eğitim veriyorlar, hava harekâtını karadan bizzat koordine ediyor ve yönetiyorlar.

Süreç içinde Ermeniler’in ve bölgenin kontrolünü kaybeden Birinci Dünya Savaşı’nın galiplerinden Fransa Türkiye ile benzer çözümler düşünüyordu Suriye’de. Fransa, Paris Katliamı ile dersini aldı. Bölgede İngiliz, ABD Politikalarına uygun davranmaya zorlanacak.

Dünya, IŞİD ve İslamcı terör kavramları ile artık Suriye’li Mülteciler başta olmak üzere tüm Müslümanlara karşı kuşku ile bakacak. Daha da kötüsü Sevgi Peygamberi (SAV)’in tebliği Merhamet Dini İslam sürekli gözden düşürülmeye çalışılıyor. Batıdaki İslami gelişmenin de böylece önüne geçilmeye çalışılıyor. Tabii cehenneme çevirdikleri Ortadoğu’dan Batı Ülkeleri’ne sığınmaya çalışan Müslüman Mültecilere karşı acımasız tavırlarına karşı gerekçeleri de oluştu. Ayrıca IŞİD’i yok etme bahanesi ile Suriye ve ırak’ta yeni katliamlar da yapacaklar.

Özetle; Bölgeyi bir kez daha parçalama derdinde olan Batı, kısa dönemde, Rusya’yla da anlaşarak Suriye’yi en az ikiye bölmeyi, Türkiye’yi bir kez daha kuşatmayı, orta vadede bölgede ülkemizi de bölerek bir Ermeni/Kürt Devleti kurmayı, uzun vadede ise Türkiye’yi yok etmeyi ve bölgeyi İslam Unsurlardan temizlemeyi planlamaktadır. Biline….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Halil Mert Arşivi