Yener Dönmez

Yener Dönmez

Ahmet Hoca Dönemi

Ahmet Hoca Dönemi

64. Hükümet görevine başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun. 54. Hükümetin üzerinden tam 10 hükümet geçmiş. Daha dün gibi… 1994’te üniversite 1. sınıf öğrencisi olarak rahmetli Erbakan Hoca’nın mitinglerine katılıp “Refah gelecek zulüm bitecek” sloganları atıyorduk. Bin bir türlü engelle karşılaşıp, 1996’da kerhen hükümet kurabilen Erbakan Hoca sadece ve sadece 11 ay başbakanlık görevinde kalabilmişti. Siyonist odaklar ve yerli işbirlikçileri Erbakan’a sadece 11 ay tahammül edebilmişlerdi. Adnan Menderes’i darağacına gönderenler bütün imkanlarını seferber edip Erbakan’ı da diri diri mezara gömüp üzerine de beton dökmüşlerdi. Ama Türkiye’de 100. Hükümet dahi kurulsa 54. Hükümet ve rahmetli Erbakan Hoca’nın 11 aylık başbakanlığı tarihteki müstesna yerini koruyacaktır. Dünya var oldukça Erbakan’ın açtığı çığır ilelebet devam edecektir. Aziz milletimiz yüce devletine hizmet eden herkese er ya da geç iade-i itibarda bulunuyor. Bugün bile Hoca’ya sağlığında etmedik zulmü bırakmayanların nedametini her fırsatta işitiyoruz. Erbakan Hoca’nın yolunu kesenler yaptıkları hatanın farkına varıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Kaybedense yine bu ülke ile onun fakir fukara vatandaştan başkası değil… 

Erbakan’ın bilim ve sanayideki hamlelerini vefatına kadar onun teknoloji başdanışmanlığını yapan Sedat Çelikdoğan’dan dinlemiştim. Çelikdoğan, eğer fırsat verilseydi bugün Türkiye’nin ağır sanayii ve teknolojide kat edeceği mesafeyi şöyle anlatıyor: “Erbakan Hoca’mız yerli motor, yerli otomobil, yerli uçak, yerli helikopter, yerli tank projelerine Almanya, Kore ve Japonya ile eş zamanlı başlamıştı. Eğer engellenmeseydi bugün ülkemiz her alanda sözünü ettiğim devletlerin daha ilerisinde olacaktı.” 

Fakat olmadı, olamadı… Kendi kendimizi engelledik. Trafikte 20 milyona yakın otomobilimiz var ama hepsi yabancı… Yolculuk yaptığımız binlerce uçak, zırhlı birliklerimizdeki yüz binlerce envanterin hepsi yabancı… Ne hazin bir durum. Yıllarca yazılarımızda, haberlerimizde bu meseleye dikkat çektik, hassasiyet gösterdik. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2023 vizyonunu bu yönden çok önemsiyor, ülkesini seven herkesin de “yerli hamle”ye destek vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Suriye ve Irak özelinde Müslüman topraklarında olup bitenleri görüyorsunuz… ABD’si, İngiltere’si, Rusya’sı, Çin’i hepsi akbaba gibi Ortadoğu petrolünün üzerine çökmenin hesabını yapıyor. Kısır çekişmelerle kaybedecek vaktimiz yok. Biz içerde birbirimizi yerken zemin ayaklarımızın altından kayıp gidiyor.

İşte önümüzde yeniden şahlanış için altın bir fırsat daha var: Milletin yüzde 49,5 ile yetki verdiği tek parti iktidarı dönemi.

AK Parti’ye oy versin vermesin milli meselelerde herkesin bu hükümetin arkasında durması gerekir.

Bölgemiz kritik bir dönemeçten geçiyor. Erbakan Hoca’lı dönemler heba edildi. Bari bu ülke için büyük bir değer olan Ahmet Hoca dönemi fırsata dönüştürülsün.

Makus talihimizi yenmek, devletler muvazenesinde hak ettiğimiz yeri almak için birlik ve beraberlikten başka şansımız yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yener Dönmez Arşivi