Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

3 Günde Hepsi Rus Oldu

3 Günde Hepsi Rus Oldu

Allah, muhalefetin bile ilkelisini ve millîsini versin… Hafazanallah!.. Biz muhalefet bu haldeyken savaşa falan girsek, düşmandan önce bunlar göçertmeye kalkar bu ülkeyi.

Baksanıza… Suriye Türkmenlerine giden yardım TIR’larını, “suçüstü” yapıp dünyaya jurnallemeye kalkanlar onlar. Akıllarınca, TIR’ları, IŞİD’e gidiyor gibi gösterecekler ve böylece lanetlenmiş olan örgüte silah veriyor diye hükûmet bütün dünyada mahkûm olacak. Arkasından uluslararası hukuk devreye girecek ve hükûmet düşürülecek!...

Önce paralel çete sarıldı bu iftiraya; arkasından sol siyaset… Can Dündar’ın gazetesine kadar düştü TIR haberi.

Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi, velev ki o TIR’larda silah vardı. Devletin özel bilgisi olmaktan başka kimsenin niye haberi olsun o TIR’ların ne taşıdığından?

Hükûmet, Bayır-Bucak Türkmenlerine giden silahları muhalefetle paylaşsın; ertesi gün haber Esed’e uçurulur.

Paralel çete gazetesi, çetenin askeriyedeki, emniyetteki ve yargıdaki uzantılarıyla, bir algı yönetimine imza atacakken, TIR’lar ellerinde patladı…

Olmadı…

Fotoğrafları ve belgeleri, Can Dündar’ın bitkisel hayat yaşayan gazetesini canlandırmak için bir daha piyasaya verdiler…

Şimdi TIR haberi gene ellerinde patladı ve patlayacak…

3 gündür bakın muhalefete (Tabii, MHP hariç. MHP, millî muhalefet görevini yaparak, Rus uçağının saldırısı karşısında iktidarın yaptıklarını destekliyor.)… PKK ile kucaklaşanların partisinden İdris Baluken, Türkmenlere densiz bir şekilde “terörist” diyor… O lafı yedirirler adama! 

Yazarı, çizeri, konuşuru, yorumlamacısı, analizcisi… Maşallah cümlesi Rusçu oldu. 

Hepsi birden koro halinde, Rus uçağını düşürmemizi eleştiriyorlar; hatta eleştirmekten de öte, Türkiye’ye saldırıyorlar; Rusya’yı koruyorlar. Elbette bunu yaparken, öyle entel-dantel gerekçeler ve üsluplar kullanıyorlar ki, mal meydanda olmasa, insan inanacak.

Hepsi Lozan’dan sonra pısırıklaşan, içine kapanık, korkak; eline vur ekmeğini al cinsinden insanlar olmuş. Tabii, partizan cumhuriyetin makbul vatandaşı ancak böyle olur: Korkak, pısırık, vizyonsuz; ırzına geçilse ses çıkarmaz!..

Rus uçağını düşürdük ya; hepsi, kamuoyuna “Şimdi ne yapacağız?.. Ruslar bütün güçleriyle gelirlerse…” korkusu pompalıyorlar. Yani, Rus beşinci kolu gibi çalışıyorlar. 3 gün içinde hepsi derhal Rus oldular… Zaten alışkın bunlar hemen bir şey oluvermeye. Hepsi Hrant oldu, Ermeni oldu, HDP-PKK’lı oldu, şimdi de Rus oldular.

Onu bunu bilmem!... 

Yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz. En iyisi biz cephe gerisini garantiye almak için İngiltere ve ABD’nin, Rusya’nın, Suriye’nin, Çin’in ve İran’ın beşinci kolu gibi çalışan medya mensuplarını, saf dışı bırakalım bir an önce. 

TIR’lar konusuna bulaşan herkes, savaş suçlusu olarak yargılanmalı mesela. Bir savaş durumunda, bunlar, en az düşman kadar tehlikeli olacağa benziyor çünkü.

Haaa!.. Bu demek değildir ki, iktidar eleştirilmesin. İktidar eleştirilsin ama millî meselelerde, iktidarıyla muhalefetiyle bütün ülke tek yumruk olsun. Yoksa, “Beşinci kolcular saf dışı edilsin” derken “Muhalefetin sesi kısılsın.” demiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi