M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Sağlam Kulpa Yapışmak

Sağlam Kulpa Yapışmak

KOPMAYACAK, elinde kalmayacak sağlam kulpa yapışmak istiyorsan;  İslam’a, Kur’an’a, Sünnete, Şeriat’a, İslam ahlakına, İslam bilgeliğine sımsıkı tutun, onları bırakma sakın.

İslam’ın doğru yorumuna yapış.

Kur’an’ın doğru yorumuna yapış.

Efendimizin din ve dünya ile ilgili muhkem Sünnetleri neyse onlara yapış.

Şeriat Kur’an’dan, Sünnetten usulüne göre çıkartılmış hükümlerin tamamıdır, onlara yapış, onları hayatına uygula.

İslam’ın, Kur’an’ın, Sünnetin bir ahlak sistemi vardır, ahlakın en doğrusu odur, ona yapış. İslam ahlakı ile ahlaklı ol. Dosdoğru ol.

Bu dediklerimi yaparsan kurtulanlardan olursun, ebedî mutluluğu kazanırsın inşallah.

Bu saydığım değerlere sımsıkı yapışırsan Rahman’ın himayesinde olur, şeytanın ve nefs-i emmârenin şerlerinden uzak olursun.

Sakın sakın ha, Deccalların Kezzabların Süfyanların Nemrudların Firavunların Tâgut’un yollarına girme. Ebedî saadetini yitirir, korkunç bir zarara duçar olursun.

Varlığa, hayata İslam, Kur’an, Sünnet ve Şeriat kriterleri ile bak.

Kur’an’a yapışan kimse, Kitabullaha aykırı ve zıt hükümleri reddeder.

İslam’a, Kur’an’a, Sünnete, Şeriata uyduğun için bazı bela ve çilelere uğrayabilirsin, sakın gevşeme, bunlar sınavdır. Sen sınavı yüz akı, başarı ile vermeye çalış bütün gücünle.

“Bela (ve çilenin) en şiddetlisi Peygamberlere gelir. Sonra derece derece…” hadîsini öğren ve unutma hiç.

Öyle bir hayat geçir ki, doğduğunda ağlıyordun, yakınındaki insanlar gülüyordu. Öldüğünde sen gül, insanlar ağlasın… 

Kur’an’a yapışmak ne demektir? İlahî kitabın yap dediklerini yapmak, yapma dediklerinden uzak durmak, öğütlerini tutmaktır. 

Sünnete yapışmak ne demektir? Efendimizi (Salat ve selam olsun ona) çok sevmek, onu en büyük ve en güzel örnek ve model kabul etmek, onun yolundan gitmek, onun ahlakı ile ahlaklanmaktır. Böyle yaparsan onun Allah’ın izni ile yapacağı şefaate nail olur ve inşallah affedilir, ebedî saadete kavuşursun.

Sakın paraya, mala, dünyaya, zenginliğe yapışma, onlar bir vardır bir yoktur. Onlara yapışan, hayatını vehimlere (kuruntulara) kurban etmiş olur.

Nefsini dinleme, ona yapışma, o sağlam bir kulp değildir.

Kur’an’a, Sünnete, Şeriata yapışan, “Onlar namazı yitirdiler ve şehvetlerine uydular” denilerek kötülenen uğursuz ve müflis taifeden olmaz.

Kur’an’ın, Sünnetin, Şeriatın, İslam ahlakının emir ve yasaklarını dinlemeyen azgınlardan, beyinsizlerden olma.

Kur’an’a, Sünnete uyan yalan söylemez, gıybet etmez, dil âfetlerinden sakınır. Zina etmez… Ribadan uzak durur…  Haram yemez…  Eliyle ve diliyle insanlara zarar vermez… 

Hem Kur’an’a inanıyorum diyor, hem de Kur’an’ın yap dediklerini yapmıyor, yapma dediklerini yapıyor, böylesi yalancıdır, sakın sen bu yalancılardan olma.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi