M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

İktidarın Her Yaptığı Doğru mu?

İktidarın Her Yaptığı Doğru mu?

İKTİDARIN, her yaptığının doğru olması gerekmez. İslamcı iktidarların, Kur’ana Sünnete Şeriata İslam ahlakına İslam hikmetine uygun işleri, tasarrufları haklıdır, doğrudur; bunlara aykırı ve zıt işleri ve tasarrufları haksızdır, yanlıştır. Temel bir kriteri çok basit ve sade bir üslupla açıklamış  bulunuyorum.

***

Biri kalkıp 1914’te Cihan harbi patlayacak, başka biri 1939’da dünya savaşı kopacak, çok kötü şeyler olacak deseydi gayb hakkında kahinlik yapmış  olmazdı, doğru tahminde bulunmuş olurdu. İnsanlara gayb kesinlikle bildirilmemiştir ama olacaklar hakkında bazı bilgiler, ipuçları  verilmiştir. Bunlara kulak vermek, hazırlanmak, tedbir almak gerekir. Gaybı elbette kesin olarak Allahü Teala bilir?

***

Üçüncü dünya savaşından sonra, Türkiye’deki dominant resmî ideoloji tarihe karışacaktır ama devlet ayakta kalacaktır. Resmî ideoloji geçici bir kopukluktan ibarettir. Kopukluk inşaallah ilânihaye devam etmeyecek, tarihî devamlılığa dönülecektir.

***

Ümidim: Büyük savaşlardan, yıkımlardan, ölümlerden, sıkıntılardan sonra Mehdi’nin yedi yıllık Altın devri başlayacaktır. Kemalist, mezhepsiz, reformcu, light ve ılımlı İslamcı, Fazlurrahmancı, hadîs ayıklayıcı, AB kriterlerini dinin üzerinde görücü ilahiyatçılar ne kadar inkar ederlerse etsinler, Mehdi çıkmayacak diye ne kadar yırtınırlarsa yırtınsınlar, sahih hadislerin bildirdiği üzere Mehdi zuhur edecek, İsa Aleyhisselam nüzul edecektir.

***

Mehdi’nin Altın Çağı’nda namaz mecburî olacaktır… Farz namazlar, şer’î özürleri olmayanlar tarafından cemaatle kılınacaktır… Kadınlar tesettüre girecektir… Azgınlıklar önlenecektir… Güvenlik ve adalet olacaktır… Dine ve mukaddesata hayasızca saldırılamayacaktır… İttihada ve uhuvvete aykırı işler yapılamayacak, sözler edilemeyecektir… 

***

Üçüncü dünya savaşından sonra dünya üzerinde, bugünkünün yedide biri kadar insan kalacağına dair keşifler vardır.

***

Korkunç savaşlarda, Melhame-i Kübralarda imanla ölen askerler ve siviller şehid olacak, Cennete girecek, imansız ölenler Cehenneme girecektir. Ömürleri ölümlerine imanla bitişenler, ya Allah’ın lütuf ve keremi ile doğrudan doğruya Cennete konulacak, yahut ilahî adalet gereği bir miktar cezalandırıldıktan sonra ebedî mutluluk yerine konulacaktır.

***

 hir zaman fitneleri içinde mü’minler neler yapmalı: (1) İtikadını tashih etmeli… (2) Beş vakit namazı dosdoğru kılmalı… (3) İlmihalini yeterli miktarda öğrenip, öğrendiği bilgileri hayata uygulamalı… (4)  Kur’an, Peygamber (Salat ve selam olsun ona), İslam ahlakı ile ahlaklı olmalı… (5) Büyük günahları açıkta, açıkça, küstahça işlememeli, azgınlıklardan uzak durmalı… (6) Allah rızası için, usulüne uygun olarak zekat ve sadaka vermeli… (7) Dünyaya dönük değil, ahirete dönük olmalı… (8) Kurtuluş vesilelerine ve sebeplerine tevessül etmeli… (9) Ehl-i Sünnet ve Cemaat yolunda ve çizgisinde olmalı… (10) Çekişmeli meselelerde Sevad-ı Âzam dairesi içinde bulunmalı… (11) Ezelde Allah ile yapmış olduğu ahd ü misaka sadık kalmalı… (12) Resulullah efendimizle irtibatlı, ona biatli ve itaatli olmalı, onun Sünnetine yapışmalı… (13) Şeytana ve nefsine muhalefet etmeli… (14) Allah ile bütün işlerinde ihlaslı, yaratıklarla olan muamelelerinde âdil ve insaflı olmalı…

***

O binanın ne yapılacağına dair Mehdi hazretleri ve Şûrası karar verecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi