Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Erdoğan damarı!

Erdoğan damarı!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisini, “Seni başkan yaptırmayacağız” sözü yüzünden eleştirenleri “Erdoğan yanlısı” olarak suçlaması ve “Partimiz içinde hep bir Erdoğan damarı olmuştur” şeklinde konuşması HDP’yi bir hayli karıştırdı!

“Erdoğan yanlısı” olmakla suçlandıklarını düşünen isimler Demirtaş’tan bu açıklamasına açıklama getirmesini istediler! Benzer bir olay bir süre önce CHP içinde de yaşanmıştı!

Bir ilçe başkanının konuşmasından sonra söz alan partililer aralarında “Erdoğan hayranlarının” hatta “IŞİD’çilerin” bulunduğunu öne sürdüler!

HDP ve CHP çatısı altında yaşanan bu “Erdoğan takıntısını” anlamakta zorluk çekiyoruz! Biz sanıyorduk ki “Erdoğan takıntısı” sadece aramızdan ayrılıp giden ve HAS Parti’yi kuran arkadaşlarımızda vardı! Daha önce AKP kurulurken uyanık davranıp bu partinin çatısı altında yer alamayan arkadaşlarımız HAS Parti’yi kurarak AKP’ye geçme çabası içine girmişlerdi! Bir kısmı bunu başardı!

AKP’ye kapağı atanlar arasında önemli görevlere gelenler olduğu gibi umduklarına nail olamayan bir sürü arkadaşımız da ortada kalıverdi!

Yani ne İsa’ya yaranabildiler ne Musa’ya! Evet, biz “Erdoğan takıntısının” sadece bu arkadaşlarımızda olduğunu sanıyorduk! Ama yanılmışız!

Meğer HDP’de de böyle takıntısı olanlar varmış! Eşbaşkanları böyle söylüyor!

Eşbaşkan Demirtaş böyle söylediğine göre demek ki HDP içinde de Erdoğan’ı başkan olarak görmek isteyenler var!

Aslında Demirtaş’ın bu açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önemli bir itiraf olarak kabul edilebilir!

Ve HDP yönetiminde bu görüşte olanların ağırlık kazanması için çalışmalar başlatılabilir! Benzer tartışmalar CHP içinde de yaşandığına ve kimi CHP’liler “Erdoğan hayranı” olmakla suçlandığına göre bu durum da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hanesine artı puan olarak kaydedilebilir!

HDP ve CHP’de yaşanan bu Erdoğan hayranlığını nasıl okumak lazım?

Herhalde bu partilerin çatısı altında bulunanlar bir kendi liderlerine bakıyorlar bir de Erdoğan’a ve o zaman böyle söylemler gündemde yerini alıyor olmalı!

Bize göre HDP Eşbaşkanı Demirtaş partili arkadaşlarını böyle ulu orta suçlayacağına, “Ben niye hayranlık duyulan bir genel başkan olamıyorum?” sorusuna cevap arasa çok daha iyi olur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi