Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Durun bir dakika!

Durun bir dakika!

TÜRKİYE - İSRAİL ilişkilerinde gelinen nokta tam da “Numan Kurtulmuş” ifadesiyle, “Durun bir dakika” denilecek hale ulaşmış bulunuyor! Hatırlarsanız, Numan Kurtulmuş AKP’ye katılmadan önce yaptığı açıklamalarda iktidarı “yerden yere vuruyor” ve kendisine sorulan, “Siz de one minute diyecek misiniz?” sorusuna, “Biz Türkçe deriz ki durun bir dakika” diye cevap veriyordu! Evet, Türkiye-İsrail ilişkilerinde “One Minute” devri artık çok gerilerde kalmış bulunuyor!

 

 

Şimdinin modası “Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin bölgenin yararına olacağını” söylemek! Ülkemizi yönetenler bugün, “Neredelerden nereye” gelmişler değil mi?

 

 

Sanırız yakında yine, “Kandırıldık, aldatıldık, saflığımıza geldi” türünden açıklamalar duyacağız! Rusya ile ilişkiler bozulup doğalgaz temini riske girer gibi olunca İsrail’in hemen devreye girmesi ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya doğalgaz satabileceğini duyurması ilginç değil mi? Şartlar öylesine gelişiyor ki daha önce sarf edilen kocaman laflardan yani süper iddialı laflardan vazgeçiliyor ve normalleşmenin faziletleri sayılıp dökülmeye başlanıyor! Acaba tu tür lafları edenlerin aklına kendilerine şu sorunun sorulacağı hiç gelmiyor mu? İlişkilerin normalleşmesi “bölgenin hayrına” olacaksa, ilişkilerin bozulması “bölgenin şerrine” olacak demektir ki o zaman durduk yerde ilişkileri niye bozdunuz? Tabii ki böyle bir sorunun cevabını vermek zor! Ama biz ilişkilerin “normalleşmesi” olarak tanımlanan İsrail ile yeniden “sıkı fıkı olmanın” bölgenin hayrına olacağına inananlardan değiliz! Yaşanan bütün gelişmeler ülkemizi yöneten kadroların dış politikada oldukça tecrübesiz olduklarını ve günün şartlarına göre kendilerine çeki düzen verme ihtiyacını duyduklarını göstermiyor mu? Dün öyle konuşuyorlar! Bugün ise böyle konuşuyorlar! Öyle ile böyle konuşma arasındaki “farkın bile farkında” olduklarına ihtimal vermiyoruz! Farkında olsalar, olabilseler bizden önce, “Durun bir dakika” diye feryat edeceklerinden eminiz! Ülkemizi yönetenlere ufacık bir uyarımız var: Aman dikkatli olun!  Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak üzeresiniz! Attığınız adımlara çok dikkat edin çok! Numan Kurtulmuş’un dediği gibi sizi Türkçe uyarıyoruz!

 

 

Ve “Durun bir dakika” diyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi