Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

İstedikleri kadar!

İstedikleri kadar!

İKTİDAR sözcüleri istedikleri kadar İsrail ile anlaşmaya varıldığı yolundaki iddiaları, “Henüz anlaşma yok, görüşmeler sürüyor” diye yalanlayıp dursunlar!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Kuşkusuz İsrail Devleti dostumuz” sözünü, “Devletlerarası ilişkilerde inişler ve çıkışlar olabilir” diye tevile çalışsa da inandırıcı olması mümkün değil gibi görünüyor!

Zira bu açıklaması en yakınlarını, kendisini çok seven isimleri bile çileden çıkarmış durumda!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da, “Henüz anlaşma yok, görüşmeler devam ediyor” diye ortaya çıkan sorunu “örtbas” etmeye çabalıyor ama bunlar nafile çabalar!

Çünkü orta yerde İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından yapılan açıklamalar var! Netanyahu, bizimkilerin yok dediği anlaşma çerçevesinde Türkiye’nin HAMAS üst düzey askeri yöneticisi Salih El Aruri’yi sınır dışı ettiğini söylüyor!

Evet, elin ağzı torba değil ki büzesin! Hele Netanyahu’nun ağzı hiç torba değil! Adam Türkiye ile “aralarını” düzeltmenin mutluluğu içinde konuşup duruyor!

Ama gözünün bu “sınır dışı etme” ile doymadığı da açık! Daha fazlasını istiyor! Konuyla ilgili olarak diyor ki:

“Aruri’yi sınır dışı etmeleri bizim için yeterli değil. Türkiye’den İsrail’e yönelik terör faaliyeti gerçekleşmeyeceğine emin olmak istiyoruz!” İşte böyle! Bizimkiler, “Anlaşma yok, görüşmeler devam ediyor” diye tabanlarında oluşan öfkeyi kontrol altına almaya çalışırken elin oğlu anlaşma bağlamında “elde ettiklerini” sayıp döküyor!

Anlaşılan o ki AKP sözcüsü tarafından “Türkiye’nin gerçek dostu” olarak ilan edilen İsrail, Türkiye’nin attığı bu adımlar ile yetinmiyor ve daha fazlasını istiyor! Bizimkiler de, “İsrail iki sene önce özür diledi, şimdi tazminat meselesi teknik seviyede görüşülüyor” diye züğürt tesellisi babında konuşmaya devam ediyorlar! “İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi bölgenin hayrına olur” anlayışı iktidar cephesinde pek fazla taraftar bulamayacak gibi görünüyor!

Zira bugüne kadar atılan her adımı onaylayan yandaş kalemler bile İsrail konusundaki sözlerden fena halde alınmışlar ve çalakalem veryansın ediyorlar!

Bize kalırsa iktidar sözcüleri güneşi balçıkla sıvamaya çalışmaktan vazgeçmeli ve anlaşma konusunda daha sağlıklı açıklamalar yapmalılar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi