Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Anlaşmışlar!

Anlaşmışlar!

RUSYA Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın “Suriye’de hangi grupların terörist sayılacağı” konusunda Amerika ile “anlaştıklarını” açıkladığı gün medyada bir başka haber daha dikkat çekiyordu!

Dikkatimizi çeken o haberde, “Suriye’deki silahlı muhalif örgütlerden İslam ordusunun komutanı Zehran Alluş Şam’da öldürüldü” deniliyordu!

Evet, İslam ordusu komutanı Rus jetlerinin bombardımanı ile öldürüldü!

Amerika ile Rusya’nın Suriye’de hangi grupları terörist olarak gördüklerini bu haberden daha güzel hangi haber açıklayabilir?

Her iki ülkenin de “ortak düşmanı” belli değil mi?

IŞİD bahane edilerek Suriye hallaç pamuğu gibi atılıyor!

Dünyanın bombasının atılmasına rağmen IŞİD zarar görmüyor ve dünyaya meydan okumaya devam ediyor!

Suriye konusunda sözüm ona “farklı düşünüyorlarmış” gibi davranan ve konuşan ABD ile Rusya’nın “hangi grupları” terörist olarak sayacakları konusunda anlaşıvermeleri ne kadar manidar!

Her iki tarafın da derdi Müslümanlarla! Her iki tarafın da amacı Müslümanları kontrol altında tutabilmek! IŞİD gibi kontrolleri altına alamadıkları herkesi düşman olarak görüyorlar! Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi de Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun yeniden yapılandırılmasını amaçlamıyor muydu? Önce “Arap Baharı” diye düzmece bir şey icat edip Kuzey Afrika’yı karıştırdılar! Sonra, “Sizi zalim yöneticilerden ve yönetimlerden kurtarıp demokrasiye kavuşturacağız” diyerek Ortadoğu’nun canına okumaya başladılar!

Ve ortaya IŞİD diye bir şey çıkardılar!

Şimdi IŞİD’in petrol ve elektrikten elde ettiği geliri dillerine dolayıp örgütün reklamını yapmakla meşguller!

Bu örgütün sattığı elektriği-petrolü kim alıyor? Dahası onlara silahı kim temin ediyor? Anlaşılan ABD ve Rusya Suriye’de hangi grupları terörist sayacakları konusunda anlaşmaya vardıkları gibi hangi grupları dost olarak kabul edip arka çıkacakları konusunda da anlaşmaya varmışlar!

İslam ordusu komutanı bir çırpıda öldürülürken IŞİD komutanlarına günlerdir hiçbir şey olmaması size bir şey demiyor mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi