Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Nasıl olacak?

Nasıl olacak?

GÜNEYDOĞU’DA yaşanan olaylar giderek müzminleşiyor!

Oturup konuşma ve soruna masa başında bir çözüm bulma yerine kafalar “güce dayalı çözümler” üzerinde yoruluyor! Sorun üzerinde kafa yoran kimi isimler, “Çare tank-top değil diyalog ve müzakeredir” diyor! Bu tespite can-ı gönülden katılıyoruz! Ama bu nasıl olacak?

Terör örgütü sözcüsü, “Silahlı mücadeleye son vermek için bir neden yok” diye inat ederken ve “Türkiye’de iç savaş ağırlaşacak” derken sadece devletten elindeki silahı bırakmasını istemek makul ve mantıklı bir davranış olur mu?

Evet, sorun üzerinde kafa yoran isimler sadece devlete yönelik çağrılarda bulunmaya son vermeli ve yüzlerini bir kerecik de olsa terör örgütüne dönmeliler!

Onlara da izledikleri politikanın “akıl kârı” bir politika olmadığını yüksek sesle söylemeliler! Terör örgütü sözcülerine bakılırsa sorunun çözümü için “silahlı mücadeleden” başka alternatif yok!

Olayın taraflarından biri böyle konuşursa öteki tarafa edilecek laf kalır mı?

Evet, sorun üzerinde kafa yoran ya da kafa yorduğunu sanan isimler sadece devlete yönelik çağrılarda bulunuyorlar!

Ve terör örgütüne yönelik tek kelâm etmekten sanki özenle kaçınıyorlar!

Oysa terör örgütü sözcüsü, “Silahlı mücadeleye son vermek için bir neden yok” diye konuştuğunda, “Sen ne saçmalıyorsun, bir değil binlerce neden var” diye karşı çıkılsa belki o sözcü aynı densizliği bir daha yapmaya çekinecek!

Ama kimse onlara “gözünün üstünde kaşın var” demediği ya da diyemediği için her fırsatta aynı densizlikler tekrarlanıp duruyor! Kanımızca sorun üzerinde kafa yoran ve sorunun bir an önce halledilmesini isteyenler sadece devleti eleştirmekle kalmamalı terör örgütüne de silah bırakma çağrısında bulunmalılar!

Şayet örgüt silah bırakacak olursa o zaman devlete yönelik eleştirilerin bir haklılık payı olabilir! Şimdi elindeki silahı bırakmaya hiç de niyetli görünmeyen terör örgütüne tek laf edilmezken devlete denilmedik laf bırakılmıyor! Bu kafa ile sorunların aşılması elbette mümkün değil! Kimi terör örgütü mensupları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hayatlarını dağda geçirmek isteyebilirler!

Ancak bu alkışlanacak ya da onaylanacak bir davranış biçimi olmaz ki!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi