Cemal Nar

Cemal Nar

Dava Hak Olmalı

Dava Hak Olmalı

Evet, haklı bir dava ile yola çıkmak ve hakkı almak için gerekirse eziyet ve işkencelere katlanmak, çile çekmek güzel ve övünülecek bir durumdur. Bunu bu ülkede Müslümanlar/İslamcılar nasıl yapıyor, PKK ve terörist yandaşları baksın da ibret alsınlar.

Onların arkasında üstelik batı da yok. İnsan hakları savunucuları, adalet örgütleri, uluslararası mahkemeler, parlamentolar, dernekler, vakıflar, holdingler, BM de yok. Dünyadan bir destekleri yok yani. 

Kara paraları da yok, beynelmilel Medya’ları da yok. 

Ama kırmadan, dökmeden, hele kan hiç dökmeden onurla bir mücadele veriyorlar. 

“Aynı gemideyiz” diye gemilerini delenlerle mücadele ederken, kargaşa ve karmaşa ile gemiyi alabora edip batırmamaya da azami dikkat gösteriyorlar.

Halkı bilinçlendirerek desteklerini alıyor ve kendilerine hasım bir sisteme karşı her imkândan yararlanarak mücadele ediyorlar.

Adım adım zafere gidiyorlar.

Maksat üzüm yemektir, bağcı dövmek değil. Bu ülkeye özgürlük, adalet, refah, barış getirmektir. 

Üstelik bütün dünyaya karşı da aynı güzel duyguları paylaşmaktadırlar. Bunu da er ya da geç başaracaklardır inşallah.

Çünkü davaları haktır.

Ya sizin ey PKK lılar?  

Davanız ve metodunuz haklı mı? 

Amacınız insanî mi? İnsana değer verdiğiniz var mı?

Müslüman Kürtleri İslam’dan uzaklaştırarak onlara ne verebilirsiniz ki?

Sokaklara hendek kazarak, vatandaşın evini gasp ederek, okul, kütüphane, hatta hastane yakarak nereye varabilirsiniz?

PKK’nın gözünü kan bürümüştür, salim düşünmesi ve bu gerçekleri görmemesi, kudurmuş bir kitle için hadi diyelim ki normaldir. Nihayet kanlı bir terör örgütüdür. Paralı taşeron terör örgütünden başka ne beklenir. 

Ama siz ey hala HDP’ye oy verip destekleyen Kürt kökenli kardeşlerim, PKK’nın İslam davasında olmadığını uzun uzun anlatmaya gerek var mı? 

Eğer yoksa peki bir Müslüman için “Allah’ın ipine sarılmaktan” başka, yani “İslam”dan başka bir “dava”nın olmadığını söylemeye gerek var mı?

Eğer “yok” diyorsanız, gelin bu PKK’yı bitirelim ve hep beraber kendi işimize bakalım. Biricik davamız İslam için çalışalım. İslam hem Türk’ün, hem Kürt’ün, hem de kendisine iman etmiş her ırktan Müslüman içindir. Ayırım gözetmeksizin aynı hakları verir.

İslam için Kürt, Türk diye bir değer mi vardır? Irkçılık lanetlenmemiş midir? 

Gelin hep beraber İslam için çalışarak kendimiz gibi, geleceğimiz olan evlatlarımızı da dinsizlik ateşinden korumuş olalım.

Not:

Merhum Gazeteci Yazar Hasan Karakaya kardeşimize cenabı haktan rahmetler niyaz ederim. Biz İslam davasının aziz bir kahramanı olduğuna şahitlik ederiz. Güzel bir mücadelesi vardı en zor zamanlarda bile. Güzel de bir ölümü oldu. Bence eğer konuşabilseydi “beni Cennetü’l Baki’ye gömün” derdi. Sahabeyle yan yana dirilmek güzeldir. Ailesi mi böyle istedi bilemiyorum. Ona da saygı duyarız. Mekanı cennet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi