Aziz Üstel

Aziz Üstel

İstenen kadroyu kurmak zorundalar

İstenen kadroyu kurmak zorundalar

   Galatasaray, kadrosu ve yedek kulübesi Fenerbahçe ile Beşiktaş’a yaklaşamadığından ilk yarıda başarısız oldu. Öncelikle Galatasaray’da Melo takımın ruhuydu, ateşleyicisiydi. Defansla ofans arasındaki bağlantıyı çok iyi sağlayan yerinde müdahaleleri ile rakip atakları kesip Galatasaray ataklarını başlatan bir Melo bulmak, bir çuval pirincin içinde en irisini aramak kadar zor. Ancak bu oyuncunun son anda İnter’e gitmesi ve yerinin doldurulamaması Cim-Bom için büyük handikap oldu. Orada denenen ne Bilal, ne Chedjou, ne Emre Çolak ne de Rodriguez başarılı olamadılar. Grosskreutzs da kalsaydı bence onun yerini dolduramazdı.

Orta alan çökünce Galatasaray, hem rakip kaleye gitmek, hem bol ve organize pozisyon üretmekte zorlandı, hem de  takım savunmasında ise zayıf kaldı. Melo çabuktu, Semih Kaya’nın, Chedjou’nun, Hakan Balta’nın ağır kaldığı yerlerde müdahaleleri ile savunmayı rahatlatıyordu. Bir Felipe Melo bu kadar fark yaratır mı diye sorarsanız “Evet” derim. Onun yerine alındığı söylenen ama henüz resmi sözleşme yapılmayan Ryan Donk ne kadar başarılı olur şimdiden kestirmek çok güç.

Galatasaray yönetimi, taraftarının istediği mücadeleci, seyir zevki yüksek takımı ve kadroyu kurmak zorundadır. Ama görünen o ki, transferin açılmasına sadece bir gün kalmasına rağmen Donk dışında atılmış somut bir adım yok gibi. Sadece etrafta uçuşan bir sürü isim var.

Mustafa Denizli, Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi teknik adamlardan biri. Ancak onun elinde sihirli değnek yok ki, dokunup Galatasaray’ı düzeltsin. Aslan’ın yeniden kükremesi için bence 4 nokta transfere ihtiyaç var. Bir sağbek, bir stoper, bir kanat, bir de mutlaka takıma hemen adapte olabilecek bir golcü almak zorunda Galatasaray. Ancak böyle Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesine girişebilir.

Bir de Sneijder tehlikesi var. Takımın her şeyi olan Hollandalı sezonu kapatırsa işte o zaman yandı gülüm keten helva. Başkan Dursun Özbek ile teknik direktör Mustafa Denizli de inşallah bunları görüyordur. Yoksa Denizli’nin, “Siz bu takımı Nisan’da göreceksiniz” sözü hayalden öteye gitmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi