Kemal Belgin

Kemal Belgin

Donk ve...

Donk ve...

OCAK ayı başlar başlamaz ilk transfer bombasını, yani imzalı biçimde, yani gazetelerin palavra düzeni dışında, Galatasaray, Kasımpaşalı Donk ile patlattı. Bu gerçekten bir bomba mıdır? Tabii ki Avrupa haritası üzerinde Donk tanınmış bir isim değildir. Yani ne bir Podolski, ne bir Gomez, ne bir Nani, ne bir Van Persie, ne de bir Eto’o... Ama geldiği takıma ilaç olacak niteliktedir. Zaten iyi ve yerine göre olumlu transfer de cuk oturmalıdır. Oyuncunun geldiği takımda ona veya onun tipine gerçekten ihtiyaç var mıdır? Buradan bakınca Donk, şimdilik diyelim, Galatasaray’ın aradığı tip oyuncudur.

Şimdi biraz daha açalım. Donk, izlediğimiz kadar bizim futbolda önce tandemde yer aldı. Sakin, teknik ve topu oyuna iyi sokan bir oyuncu izlenimi verdi. Yer seçmede de hayli usta göründü. Ben Donk’u, tam anlamıyla olmasa da bir zamanların Popescu’su, ya da Uche’si olarak gördüm. Sonra Donk, ön liberoda oynamaya başladı. Genelde tandemdeki oyuncuları zamanla ön liberoya da sürerler ama Chedjou’da olduğu gibi, genelde o oyuncular bu yeni yerlerinde pek başarılı olamazlar. Çünkü çevreleri genişlemiş, takımın tamamını görememe ortamına girmişlerdir. Üstelik hücum aksiyonlarına da eskiden daha fazla ortak olmaları gerekmektedir ki, fiziksel açıdan falso da verebilirler. İşte Donk da bu terslikleri görmedim. Ön liberoda Kasımpaşa’da hiç sırıtmadı. Top da getirdi, şut da, gol de attı. Fiziksel boyutlarının iyi oluşu sebebiyle de rakiplerini kolay sıkıştırdı.

Bir önemli yere daha gelelim. Ülkemize gelen yabancıların kolay uyum sağlayamadıklarını dile getiririz hep. Donk da bu şanssızlığı yaşamak da yok. Çünkü neredeyse iki yıldır bizim futbolun içinde... Yani örf, adet ve yaşantımızı öğrenmiştir.

Diyeceksiniz ki, bize Barcelonalı Busquets’i tanıttın. Hayır: Ama Galatasaray’ın en çok ihtiyacı olan yere, bence en uygun isim bulunmuştur.

Ya diğer büyükler? Kısaca, Trabzonspor MBia işini çözmüş diye haberler var. Doğru eylem... Fenerbahçe için sayısız isim icat ediyor bizim medya... Mesele Diego Ribas’ın alternatifi... Hoca büyük ya, içeriden icat etsin... Ya da oyun felsefesini genişletsin... Beşiktaş’a illa da kaleci ve stoper aldıracaklar. Ligin ilk yarısını bol golle ve lider bitiren takıma takviye ha... Allah sonunu hayırlı kılsın!

İmzalar atılsın, devam edeceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi