Aziz Üstel

Aziz Üstel

İyi ki Chedjou var!

İyi ki Chedjou var!

Dün akşam İzmir’de “bir şey” oynandı. Buna “futbol” diyenler var. Ama futbolla yakından uzaktan ilgisi yoktu! Galatasaray elindeki bütün işe yarar futbolcuları sezon başında gönderdikten sonra, Hamza’nın istekleri doğrultusunda gerçekten çok kötü transferler yaptı. Hele de alınan yerli futbolcular takımda kalanlarla bir araya gelince, ortaya ancak amatör liglerde oynayabilecek bir kadro çıktı. Karşıyaka maçında Galatasaray’da artık forvetin de olmadığı anlaşıldı. Umut Bulut’un maskeyle çıktığı maçta aldığı bir darbe sonucu sahanın dışına alınmasıyla, takım forvetsiz kaldı. Burak sakat. Podolski sakat. Umut da sakat. Hocalığı kendinden menkul Hamza, “Forvet ihtiyacımız varmış gibi bir algı oluşturuluyor” gibisinden bir laf etmişti sezon öncesinde. Bu yüzden de yönetim forvet almaktan vazgeçmşti. Ve işte ikinci yarı başlarken Galatasaray’ın forveti yok. Hafta sonu oynanacak Sivas maçına herhalde Sinan tek forvet çıkacak.

Donk’un gelmesiyle orta saha biraz toparlandı. Martin Linnes’le de savunma iyice toparlanır. Dün akşam Carole ilk yarıda bekleneni veremedi. Ancak ikinci yarıda toparlandı ve sol bekte iş yapacağını göstendi.

Karşıyaka karşısında Galatasaray için en sevindirici gelişme, atılan 3 golde de asist yapan Olcan’dı. Mustafa Denizli’nin gelişinden sonra Olcan, Trabzon’da oynadığı futbolu sergilemeye başladı.  Dün akşam takımın en iyisi, savunmadaki oyunu ve attığı 2 golle Chedjou’ydu. Zaten sahaya çıkan isimler içinde tek uluslararası yıldız da oydu.  Galatasaray’ın dün akşamki kadrosu, ligde ve Avrupa kupalarında sahaya çıkacak güçte değil. Emre, Yasin gibi futbolcuları uzun süre Galatasaray’da görebileceğimizi sanmıyorum.

Galatasaray, dün akşam Karşıyaka’yı yenerek, grupta dörtte dört yaptı ve turu garantiledi. Bu maç Galatasaray için bir antrenman oldu. Kapalı savunmalara karşı nasıl oynanacağı konusunda bir fikir verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi