Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Her yol kaos!

Her yol kaos!

KAOS son günlerde en çok duyduğumuz sözcüklerden biri haline gelmiş bulunuyor! Her ağzını açan isteklerinin yerine gelmemesi halinde ülkenin kaosa gireceğini iddia ediyor!

Mesela kimi çevreler “başkanlık sistemine” geçilmemesi durumunda ülkenin kaosa gireceğini ifade ediyor!

Kimi çevreler ise bunun tam aksini savunuyor ve “başkanlık sistemine” geçildiği gün Türkiye’nin kaosa merhaba demiş olacağını iddia ediyor!

Yine kimilerine göre “özyönetime” geçilmemesi halinde kaos alıp başını gidecek! Kimilerine göre ise “özyönetime” geçildiği gün ülkenin dört bir yanında kaos çıkmış olacak!

Birileri terör örgütünün isteklerinin yerine getirilmemesini kaos nedeni olarak kabul ederken kimileri bunun tam aksini savunuyor ve terör örgütünün isteklerine evet denildiği gün kaos çıkacağını savunuyor! Bütün bu iddialar gösteriyor ki kaostan kurtuluş imkânı ve ümidi yok!

Ülke o kadar gerilmiş, insanlar o kadar karşı karşıya gelmiş ki; siz ne yaparsanız yapın ülkeyi bekleyen müstakbel akıbet kaosla baş başa kalmaktan başka bir şey değil! Niye böyle olduk?

Böyle bir soruya herkes kendince bir cevap bulabilir!

Biz ise bu duruma düşmemizin en büyük nedenini Hakk’a bağlı olmaktan uzaklaşmamız olarak görüyoruz!

Cenab-ı Hakk’ın bize emrettiği gibi yaşamayı başarabilmiş olsaydık yani “etnik” kimliklerimizi ön plana çıkarmak yerine “dini” hassasiyetlerimizi korusaydık pek çok anlaşmazlık konusu kendiliğinden ortadan kalkmış olmayacak mıydı?

Birbirimizle “etnik” kimliklerimiz üzerinden yarışmak yerine “takvamızla” yarışmayı başarsaydık böyle kanlı bıçaklı olur muyduk?

Ve bizler Rabbimizin emirlerine dört elle sarılmış olsaydık her yol böyle kaosa çıkar mıydı?

Bizler yüce Rabbimizin emirlerine sırt çevirince başımıza öyle bir bela musallat oldu ki şimdi her yol kaosa çıkıyor!

Aramızdaki “ortak noktaları” öne çıkarmak yerine “asgari müştereklerimizi” yok sayan bir anlayışla hareket edince birimizin ak dediğine ötekimiz kara diyor ve bir türlü anlaşma zemini sağlanamıyor!

Birbirimizi korumak ve varlığına saygı göstermek yerine birbirimizi kırmak ve yok etmeyi ilke edinince kuşkusuz her yol kaosa çıkıyor! Herkes aklını başına alsa ne güzel olacak, değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi