D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Halaya Katılamayanlar!

Halaya Katılamayanlar!

Çok sevinince halay çekenlerden misiniz? Düğünde, bayramda, sevinçli günlerde halay çekmek… Demek ki böyle bir alışkanlık var. 

Sultanahmet’teki terör saldırısı insanlığa bir saldırı. Orada kim öldürülürse öldürülsün bu böyle. Terör hedef gözetmez, çocuk kadın, milliyet seçmez. Düşmanı insanlıktır. Eğer maksat savaşsa, en şerefsizidir. 

Böyle mel’un bir saldırı birilerini sevindirebilir mi? İnsanların kanı ortada iken birileri mutluluktan dans edebilir mi?

Saldırıyı planlayanlar sayı hesabıyla memnun olurlar. O sebeple dünkü 10 zayiatlı saldırı çok fazla memnuniyet uyandırmamış olmalıdır. Onların memnuniyeti kifayetsizken birileri çok memnun olmuş. “Sevindirik olmak” denir ya, işte o türden. Ne yapmışlar bunun üzerine? Türkiye sınırına gelerek halay çekmişler!

Bunlar PYD mensupları imiş. Hani eş başkanların sırtlarını dayadığı terör örgütü… Türkiye’ye ve cumhurbaşkanına hakaret ihtiva eden sloganlar da gösterinin artısı…

Elbette bu insanlık dışı bir şey! Fakat sanmayın ki Türkiye’nin felâketine sevinen, aşka gelip halay çekenler sadece sınırlarımızın dışında. Milletin tükürükle boğacağını bilmeseler kimler katılmazdı ki böyle bir halaya? 

Önce şu imzacı akademisyenler…

Ahlâksızca teröre destek olan “bilir” geçinen cahiller. Hiç bir ilim yaşadığın ülkeye, topluma ihaneti meşru saymaz. Ahlâksızlıkla ilim adamlığı bir arada yürümez! 

Sadece bu kıytırık kakademisyenler mi halaya duracak olan? 

Demirtaşından, Figeninden başlayarak HDP’nin malûmları bu halayın en fazla hoplayıp zıplayanları olurdu. “Katliamlar ülkesi” diyerek Cumhuriyet de halaya katılmış! Neden şaşırmadık?

CHP’NİN TRT HENDEĞİ!

Bazı CHP milletvekilleri başlarında grup başkanvekilleri olduğu halde TRT’ye gitmişler. Tehditlerin bini bir para. Siyasî partinin siyasî şiddetle bir yere varması mümkün mü? “Asarız, keseriz” gibi lâflar. HDP’liler Türkiyelileşecek diye beklerken, CHP’lileri kaybediyoruz galiba. Genel müdürün kapısının önüne hendek kazacaklar neredeyse!

TÜRKİYE KÜRTLERİ KAYBEDECEKMİŞ... 

KÜRTLER NEYİ KAYBEDECEK?

Zaman’da bir tasa bir tasa… İki kişiye yazdırmışlar: “Türkiye Kürtleri kaybedecek.” 

Kürtlerin Türkiye’den kopmasını isteyenler var elbette. Demek ki, bu kafileye Zaman da katılmış. “Hayır olmasın” bâbında söylenmiş gibi yapılarak “ne iyi olurdu” temennisinden başka bir şey değil bu. 

Doğru düşünen şöyle sorar: Kürtler neyi kaybedecek? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
D.Mehmet Doğan Arşivi