İbrahim Karagül

İbrahim Karagül

İslam'a saldırı içeren 28 milyon DVD'yi kim dağıttı?

İslam'a saldırı içeren 28 milyon DVD'yi kim dağıttı?

Dün aksam eve geldiğimde, posta kutusunda bir DVD film buldum. Benim adresime, isim verilerek gönderilmiş. Yalnız, isimden anladığım kadarı ile herkese gönderilmiş. Adres olarak da seçmen kütük listeleri kullanılmış. DVD, 'The Clarion Fund 255 W. 36th Street, Suite 800, New York, NY 10018' adresinden gönderilmiş. New York eyaletinde yasayan akrabalara telefon ettim, onlara gönderilmemiş (henüz). Acaba, ABD'nin kaç eyaletinde posta dağıtımı yapıldı diye merak ediyorum. Yani, bu bir saatlik DVD filmi gönderme kampanyasını kim finanse etti? Orlando'dan yazan Muzaffer Sütçü, büyük bir kampanyanın kendisine ulaşan bölümünü bu cümlelerle ifade etmiş.

17 Eylül'den beri bu konuyu dikkatinize sunmak istiyordum. Aslında olay yukarıda anlatıldığı kadar değil. Ortada çok büyük bir kampanya var: Hem ABD iç politikasındaki on yıllık eğilimlerle örtüşüyor hem seçimleri Cumhuriyetçiler lehine etkilemeye dönük hem de ABD'nin ve bazı "ırkçı Beyaz Batılı"ların öncülük ettiği "İslam'la savaş" kampanyasının önemli bir halkasını oluşturan bir kampanya.

Okuyucumuz sadece kendi bölgesiyle ilgili bilgiler veriyor. Oysa Eylül ayının ikinci haftasında Amerika'nın bütün eyaletlerinde dağıtılan söz konusu DVD'lerin sayısı tam 28 milyon adet! Dağıtılan DVD'de ne var? Hemen söyleyelim: "The Obsession: Radical Islam's War Against The West" (Obsesyon: Radikal İslam'ın Batı'yla Savaşı) film ya da yarı belgesel çalışma!

İslam'ı faşizm'le, Müslümanları Nazilerle bir tutan Anglo-Amerikan ırkçılar ve İsrail aşırı sağı tarafından projelendirilen çirkin bir propaganda malzemesi.

Projeyi ortaya koyanlar, çalışmayı yapanlar, altına imza atanlar, dağıtanlar, kampanya üzerinden bir şeylere ulaşmaya çalışanlar hep aynı çevreler.

Daniel Pipes gibi, İsrail aşırı ağsına mensup olup, Türkiye'deki 28 Şubat'ın en büyük savunucularından olan, şimdilerde ABD çapında Müslümanları fişlemek için örgütler kuran, bütün bunları yaparken aynı anda da "aydın" olarak kabul edilebilen, yeryüzünün her bölgesinde İslam ve Müslümanlarla savaş isteyen insanların teşvik ettiği çalışmalardan bu da.

Karikatür krizi dahil, son üç beş yıl içinde Batı'da tezgahlanıp İslam dünyasını tahrik etmeye, aşağılamaya dönük hemen her çalışmanın altından aynı çevreler çıkıyor.

Bugünlerde ağır ekonomik bedel ödemek zorunda kalan Amerikan kamuoyunu "bir büyük düşman"a karşı hizaya sokma, emre itaatkar hale getirme, krizle yıkılan itibarı kamufle etme, Beyaz Anglo Sakson-İsrail aşırı sağı arasındaki ittifakı ayakta tutma adına 28 milyon eve bu denli düşmanlık içeren propaganda malzemeleri gönderiliyor.

Şimdilik 28 milyon adet. Bir ay sonra ya da seçime kadar bu rakam kaç milyona çıkar bilemiyoruz. Verilere göre her seçim bölgesinde, seçmen listesinin yüzde yetmişine yakın kişiye bu "çirkin" malzemeler ulaştırılıyor.

İşin daha da vahim olan tarafı, bu kampanya propaganda filmi tam 70 gazete tarafından reklam edildi. New York Times gazetesi dahil. Gazeteler reklamın dışında DVD'nin kopyalarını dağıttı. Sadece New York Times gazetesi 145 bin tanesenin dağıtımını yaptı.

Konuyla ilgili biraz daha bilgi aktaralım: Filmin yapımı ve gazetelerdeki dağıtımı Clarion Fonu adında bir vakıf tarafından yapılıyor. Bağışçılarının kim olduğunu gösteren IRS adındaki yasal formu doldurmayan karanlık vakfın sahibi İsrail'le bağlantılı Kanadalı bir Yahudi olan Raphael Shore. Web sitesine göre vakfın amacı, "Amerikalıları ulusal güvenlik konusunda eğitmek". Shore Cumhuriyetçi aday John McCain destekçisi.

Gazete yöneticileri bunun reklam olduğunu söylüyorlar ancak sorumluluk üstlenmek istemiyorlar. Eleştirilerden ancak böyle kaçabiliyorlar.

Artık Amerika'da iktidar yarışı "Kim daha fazla İslam karşıtı", "Kim daha fazla Müslümanlar'la savaşacak" iddiası üzerinden yürütülüyor. Bush yönetimi bu düşmanlıkla ayakta kaldı. Bakalım düşmanlık Cumhuriyetçileri tekrar iktidara taşıyabilecek mi?

Taşırsa ve bu düşmanlık ıslarla beslenirse dünyanın başına daha çok şey gelecek demektir! Biz bu tarihsel sürecin nasıl başladığını ve nerelere uzanacağını biliyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Karagül Arşivi