20 Ocak 2017 Cuma22 R.Ahir 1438
  • Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • Biz, gerçekten insanı en güzel bir biçimde yarattık.Sonra onu, aşağıların aşağısına indirdik.Ancak, iman edip salih ameller işleyenler başka. Onlar için devamlı bir mükâfat vardır.(Ey insan!) Böyle iken, hangi şey sana hesap ve cezayı yalanlatıyor?Allah, hükmedenlerin en iyi hükmedeni değil midir?(Tin 4-8)
  • “Benim misâlimle sizin misâliniz, şu temsile benzer: Bir adam var ateş yakmış. Ateş etrafı aydınlatınca, pervaneler (gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar. Adamcağız onları kurtarmaya (mâni olmaya) çalışır. Ancak hayvanlar galebe çalarak çoklukla ateşe atılırlar. Ben (tıpkı o adam gibi) ateşe düşmemeniz için belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe ateşe koşuyorsunuz”Buhârî, Rikâk 26
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:47Güneş 08:17Öğle 13:22İkindi 15:50Akşam 18:14Yatsı 19:38
    • 7°C Adana
    • 2°C Adıyaman
    • 0°C Afyon
    • 7°C Ağrı
    • 3°C Amasya
    • 0°C Ankara
    • 8°C Antalya
    • 1°C Artvin
    • 9°C Aydın
    • 7°C Balıkesir
  • BIST: 82.300 -0.58
  • Altın: 148,344 0.87
  • Dolar: 3,8298 1.58
  • Euro: 4,0711 1.09

Güncel sorular ve cevapları

M. Şevket Eygi

1. PKK bir Kürt hareketi midir?.. Cevap: Dıştan öyle görülüyor ve gösteriliyor ama PKK, beyin ve amaç olarak bir Haçlı ve Siyonist hareketidir.

2. PKK galip gelirse ne olur?.. Cevap: Türkiye parçalanır.

3. Bir Kürt devleti kurulması Kürtlerin lehine mi olur?.. CEVAP: Çoğunluk olan Sünnî Kürtlerin lehine değil, aleyhine olur.

4. Kürtlerin çoğunluğu PKK’yı destekliyor mu?.. CEVAP: Desteklemiyor.

5. PKK’yı kaç yabancı devlet ve ülke destekliyor?.. CEVAP: Bunların sayısı yirmi kadardır. İçlerinde dost görünüp düşmanlık yapanları vardır.

6. Doğu ve güneydoğu Anadolu niçin boşaltılıyor?.. CEVAP: İleride bu bölgelere ilk fırsatta Ermeni ve Yahudi nüfusu getireceklerdir.

7. PKK’yı destekleyen akademisyenler Türk müdür, Müslüman mıdır?.. CEVAP: Onların çoğu Kripto’dur, iki kimliklidir.

8. PKK silahlı bir terör hareketinden mi ibarettir?.. CEVAP: Sivil kolu da vardır, Meclis’e bile girmişlerdir.

9. PKK hareketinin ve terörünün parasal boyutu nedir?.. CEVAP: Yüz milyarlarca dolarlık bir sektördür. Birileri bundan büyük kazançlar elde etmiştir. Bir ara uyuşturucu helikopterlerle taşınmıştır.

10. Medyada PKK taraftarı gazeteler ve gazeteciler var mıdır?.. CEVAP: Haddinden fazlası vardır.

11. PKK tamamen bitirilebilir mi?.. CEVAP: Bu çok zordur.

12. Ermeniler Türkiye’den ne kadar toprak istiyor?.. Bugünkü Ermenistan’ın beş misli toprak istiyorlar.

13. Kürt meselesinde İsrail’in amacı nedir?.. CEVAP: Eretz İsrail’i kurmak, güney bölgemizde İsrail uydusu bir Kürt devleti oluşturmak istiyor.

14. İsrail yaşayabilir bir devlet midir?.. CEVAP: Yaşaması zordur. 2022’de korkunç savaşlar, dehşetli hadiseler içinde sona ereceğini sanıyorum.

15. Beni Asfar (Sarı Oğulları) Türkiye’ye saldıracaklar mı? CEVAP: Böyle bir saldırı ve savaş olacağına dair Muhbir-i Sâdık’ın haberleri vardır.

16. Beni Asfar galip gelecek midir?.. CEVAP: Başlangıçta galip gelecek, hayli yeri işgal edecek, sonunda yenilecektir.

17. Savaş Avrupaya sıçrayacak mıdır?.. CEVAP: Ortadoğuda başlayacak cevap Avrupaya sıçrayacaktır.

18. İstanbul tekrar feth edilecek midir?.. CEVAP: Edilecektir. Savaşla değil, anlaşma ile. Beni Asfar Belde-i Tayyibe’yi geri verecektir.

19. Kemalist ideoloji ve laik sistem Türkiye’de ilelebet (ebediyete kadar) hüküm sürecek midir?.. CEVAP: Türkiye, devlet halk ülke olarak devam edecek, rejim sistem laiklik Kemalizm sona erecektir.

20. Üçüncü dünya savaşında ne kadar insan ölecektir?.. CEVAP: Aklın almayacağı kadar çok insan telef olacaktır.

21. Nükleer silahlar kullanılacak mıdır?.. CEVAP: Maalesef           .

22. İnsanlık alemi nasıl olur da bir üçüncü dünya savaşı çılgınlığını yapabilir?.. CEVAP: İlk iki dünya savaşı birer korkunç çılgınlık idi, onları yapan medeniyet ve zihniyet bunu da yapabilir.

23. Mehdi zuhur, İsa aleyhisselam nüzul edecek mi?.. CEVAP: Bu konuda Muhbir-i Sâdık’ın haberleri vardır, mutlaka zuhur edecektir.

24. Bazı ilahiyatçılar Mehdi çıkmayacak, İsa aleyhisselam inmeyecek diyor… CEVAP: Onlar Ehl-i Sünnet değildir. Mehdi ve nüzul-i İsa aleyhisselam konusundaki inkarlarının zerrece kıymeti yoktur.

25. Üçüncü dünya savaşında Türkiye’de büyük sıkıntılar olacak mıdır?... CEVAP: Olacaktır.

26. Müslüman halk bu konuda niçin uyarılmıyor?.. CEVAP: Gaflet her yeri yoğun bir sis gibi sarmıştır. Görmesi gereken gözler görmez, işitmesi gereken kulaklar işitmez, düşünmesi gereken akıllar düşünmez olmuştur.

27. İslamî, Kur’anî, Nebevî kriterlere göre Türkiyedeki Müslüman toplumun durumu iyi midir, kötü müdür?.. CEVAP: Kötü olmaktan geçtim, çok kötüdür.

28. Bu kötülükler nelerdir?.. CEVAP: On birini sayayım. Bir: İnanç konusunda çok vahim sapıklıklar zuhur etmiştir… İki: Halkın çoğunluğu namazı terk etmiş ve şehvetlerine uymuştur… Üç: Kadınların ve kızların durumu çok bozulmuştur… Dört: Riba zina bina büyük günahlar yaygın ve açıkta işlenir olmuştur… Beş: Ümmet birliği yitirilmiş, ortaya birbirinden kopuk binden fazla hizip, fırka, sekt çıkmıştır… Altı: Müslüman halk, ilmihalini yeteri kadar bilmemektedir… Yedi: İsraf, lüks, aşırı tüketim, har vurup harman savurma ve her türlü beyinsizlik yaygın hale gelmiştir… Sekiz: Müslümanların, kendisine biat ve itaat edilen râşid bir Halifesi yoktur… Dokuz: Müslümanları yetiştirecek, çekip çevirecek, uyaracak; icazetli ulema, fukaha, mürşidler, ziyalılar çok azalmıştır… On: Emr-i mâruf ve nehy-i münker yapılmamaktadır. On bir: Emanetler ve vazifeler ehliyetli ve liyakatli olanlara verilmemektedir.

29. Tecelliler hakkında ne diyorsunuz?.. CEVAP: Bendenizin bu konuda söz etmesi doğru olmaz. Keşfi açık bir kimsenin beyanına göre celal tecellileri görülmektedir.

30. Müslümanların yapabilecekleri yok mudur?.. CEVAP: Olmaz olur mu hiç… İradelerini, imkanlarını kullanarak çok hizmetler edebilir, çok vazifeler görebilirler. Halkı uyarmak, aydınlatmak, bilgilendirmek gerekiyor, o yapılabilir… Azgınlıkları önlemek için nehy-i münker yapılabilir. Hüsn-i hâtime, yani imanlı olarak ölmek için birtakım sebeplere ve vesilelere tevessül edilebilir.

31.  Durum çok iyidir diyenler var… CEVAP: Onlar benim muhatabım değildir, ne halleri varsa görsünler.

32. Başka ne tavsiye ediyorsun?.. CEVAP: Herkes istiğfar etsin… İtikad tashih edilsin… Namaz dikkatle kılınsın… Paranın, dünya menfaatlerinin putlaştırılması gizli şirkinden vaz geçilsin… Ümmet birliği ve Hilafet için çalışılsın… Birtakım sahtekarların, soytarıların, hokkabazların din sömürüsü yapması önlensin… Ahlak düzeltilsin… Abdülkadir Geylanî, Ahmed er-Rufaî, Hüccetülislam İmam Gazalî, İmam Rabbanî, Halid-i Bağdadî, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî ve benzeri büyüklerimizin yollarına girilsin, nasihat ve talimatları dinlensin… Dünya hizmet ve vazifeleri dikkatle yapılır olduğu halde ahirete yönelinsin… İbadet edilsin, iyilik yapılsın, azgınlıklara son verilsin.

33. Böyle yazılar kaleme almak sana mı kaldı?.. CEVAP: Maalesef!..

22.01.2016

Yazarın Diğer Yazıları
ÜYE İŞLEMLERİ
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.