Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Böyle bir ihtiyaç!

Böyle bir ihtiyaç!

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partili başkanlarla her ne zaman bir araya gelse onları önemli konularda uyarma ihtiyacını duyuyor!

Ve adeta onlara, “Gözüm üstünüzde, dikkatli olun, yanlış bir iş yapmayın” mesajını veriyor!

AKP Genel Başkanı’nın, “Evini, işini, eşini değiştirenden şüphelenirim” şeklindeki sözlerini başka türlü anlamak mümkün mü? Ve bunu ilk defa yapıyor değil! Daha önceleri de başkanları bu yolda uyardığı kulağımıza gelen haberler arasındaydı! Bir parti genel başkanının partililerin dürüst olmaları konusunda gösterdiği hassasiyet elbette takdire şayandır! Ama böyle bir ihtiyaç neden duyulur? “Demek ki bizim kulağımıza gelen söylentiler AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kulağına gelmiş olmalı ki başkanları uyarma ihtiyacını hissediyor” diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz!

Piyasada ayyuka çıkmış bir sürü söylenti var! Hangisi doğru, hangisi yanlış bilmiyoruz! Bu tür söylentileri ilk duyduğumuzda önce, “Olmaz böyle bir şey” diyoruz sonra, “Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?” diye düşünmeye başlıyoruz! AKP Genel Başkanı’nın gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılıyoruz ama ortaya konulan ölçülerde ipin ucu sanki biraz kaçmış gibi de geliyor!

Mesela her evini değiştirenden şüphelenmek doğru mudur?

Bu ölçüden yola çıkılarak yapılacak bir değerlendirme de parti içinde şüphelenilmeyecek isim mi kalır? Biz bile ilk etapta onlarca isim sayabiliriz!

Aynı şey işini değiştirenler için de geçerli değil mi? Her eşini değiştirenlerden şüphelenilmesi ne derece doğru olur?

Evet, yolsuzluklara bulaşılmaması konusunda gösterilen hassasiyet güzel ama bu konularda biraz daha hoşgörülü olmak gerekmez mi? Anlaşılıyor ki iktidar partisi içinde konuyla ilgili ciddi bir sorun yaşanıyor ve sık sık ikaz etme ihtiyacı duyuluyor! Evini, işini, eşini değiştirenlerden şüphe duyuluyor da partisini değiştirenlerden niye duyulmuyor?

Yakın zamana kadar sövüp sayanların bir çırpıda sıkı bir AKP’li kesilmelerinden de şüphelenmek gerekmez mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi