Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Erdemli genç (1)

Erdemli genç (1)

ANNE babalar, erdemli çocuklar yetiştiremiyoruz diye şikâyet ediyorlar. Bu konuda neler yaptıklarını ya da neler yapmak istediklerini sorduğumuzda ise ya sessiz kalıyor ya da şikâyetlerini sıralamaya devam ediyorlar. Ebeveynlerimiz beklentileri ile eylemleri arasındaki çelişkinin farkında değiller. Kalbi şefkat yüklü erdemli çocuklardan bahsediyorlar fakat çocukları ile ilgili bütün hayallerini dünya üzerine kuruyorlar.

Anne babalar sorduğunuza; “çocuğumun saygılı, iyiliksever, anlayışlı, paylaşımcı ve merhametli bir fert, mesleğini dürüstçe icra eden bir çalışan olmasını bekliyoruz” diyorlar. Fakat eylemleri bunun tam aksini gösteriyor. Çocukları kendi elleriyle sonu görünmez uçurumlara, karanlık dehlizlere sürüklüyorlar. Diken ektikleri topraktan gül devşirmek istiyorlar. İyiliği öğretmedikleri çocuklardan iyilik bekliyorlar.

İmandan çağıldamayan bir davranış kökleri kurumuş bir ağaç gibidir. Bu ağacın yeniden canlanması için bakıma ihtiyacı vardır. Tıpkı bunun gibi çocuğun hangi dershaneye gideceğini hangi puanla hangi bölüme gireceğini hesap eden anne babalar onu erdem ve faziletler yönünden de desteklemelidirler.

Bir toprağa bir ağaç diktiğinizde onun bakımını titizlikle yapar ve istediğiniz ürünü elde etmeye hak kazanırsınız. Fakat bizim insanımız, emek vermeden ürün elde etmenin peşindeler. O yüzden bir adım dahi ilerleyemiyorlar.

ERDEMLİ GENCİN YOLU

Erdemli genç her şeyden önce kendini bilen ve hayatı sorgulayan kişidir. Yolun girizgâhlarında takılmayan ne olursa olsun istikamet üzere yürüyebilen kişidir. Erdemli genç, Allah’a karşı kendine karşı ve topluma karşı sorumluluğunun bilincindedir. Attığı her adımı insanlık adına atmaktadır.

Erdemli genç, vicdanını köleleştiren ve ruhunu tutsak kılan cimrilikten arınmıştır. Ailesine ve yakınlarına saygılıdır. Akraba bağlarına bağlı kalan ve toplumun geleceği için hayaller kuran, ibadetlerini vaktinde yerine getiren ve namazında devamlılığı sağlayan örnek bir kişidir o. Erdemli gencin yüzü daima geleceğe dönüktür, geçmişi ise sadece bir nasihat olarak görmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi