Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Ağacın gölgesi

Ağacın gölgesi

Çocuklarını kaybetmekle yüz yüze kalan anne babalar, şimdiden sonra neler yapabileceklerini soruyorlar. Elbette hiçbir şey için geç kalınmış değildir. Anne babalar geçmişte yaptıkları hataların farkına varıp, çocukları ile ilişkilerini yeniden şekillendirebilirler.

İlk evvela yapılması gereken şey,

çocuğa doğru örnek olmaktır.

 Bir baba çocuğunun yapmasını istemediği bir davranışı kendisi de yapmamalıdır. Bu şu demektir. Anne baba değişime kendilerinden başlamak zorundadırlar.

Peki, neler yapılabilir?

Değişime evinizin dekorundan başlayın. Öncelikle odanıza bir kütüphane hazırlayın, çocuklarınızla okuyabileceğiniz kitaplar alın ve okuma saatleri düzenleyin.

Evinize erken gelin, içeri girerken çocuklarınıza selam verin hal hatır sorun. Bu tavsiyelerimizi küçümsemeyin, bir selam bir gönül almaktır. Bir insanın gönlünü almak bir ülkeyi fethetmek gibidir. Çocuklarınıza manevi değeri olan şeylerin para ile satın alınamayacağını öğretin.

Eşinizi hizmetkârınız olarak görmeyin, yol arkadaşınız ve destekçiniz olarak görün. Haklarını gasp etmeyin, hitap ederken incelik gösterin.

Evinize geldiğinizde kumandayı elinize alıp televizyonun başına geçmeyin. TV zamanınızın en büyük katilidir. Bunun yerine okuma odanıza geçin kitap okuyun, çocuklarınızla sohbet yapın, Onları Kur’an’la tanıştırın, onlarla sohbet arkadaşı olun.

Vaktinde yatın vaktinde kalkın. Sabah evinizden çıkarken aileniz için dua edin, çocuğunuzu öpün ona tavsiyelerde bulunun. Güne dua ile başlayın, dünyayı ebedi kalacağınız bir mekân olarak

görmeyin. Unutmayın yeryüzünde misafirsiniz, ev sahibi gibi davranamazsınız. O yüzden bir misafir gittiği evde nasıl davranıyorsa siz de misafir olduğunuz mekânda öyle davranın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi