Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

ABD İHA’ları ve ZAGROS’u

ABD İHA’ları ve ZAGROS’u

AYLARDIR başta Diyarbakır Sur ilçesi olmak üzere bazı yerleşim birimleri teröristlerden temizlenmeye çalışılıyor. Hem de her gün şehitler vererek. Toplum giderek geriliyor. İstenen belki de toplumda bir patlama. Toplumda öyle bir patlama yaşansın ki, ülke bir iç savaşa sürüklensin isteniyor. Olay genellikle PKK terör örgütü ile izah ediliyor. Ancak, yıllardan Türkiye’nin başına bela olan terörün sadece bir örgüt ile izahının eksik olacağını düşünüyorum. Çünkü devletin bir terör örgütü ile başa çıkamaması mümkün değil. Zaten gelişmeler Türkiye’nin sadece bir terör örgütü ile boğuşmadığını, başta stratejik müttefik(!) ABD olmak üzere, Haçlı-Siyonist ittifakına karşı mücadele verdiği ortada. Artık bu ittifakın gizlemeye bile gerek duymadan PKK ve Suriye uzantısı PYD’ye, hatta IŞİD’e destek verdikleri biliniyor. Ne var ki, özellikle ABD öylesine şımarık sanki terörle hiçbir ilgisi yokmuş gibi hareket ediyor, açıklamalar yapıyor ki, bu tavrı yüzsüzlük mü yoksa sahip olunan güce duyulan güven ile mi izah etmek gerekiyor bilemiyorum. Ancak, ülkemizin can düşmanı olduğu kesin bir ülkeye karşı tavır koymaktan çekiniliyor olması, hatta ısrarla stratejik müttefik olarak takdim edilmesi bu can düşmanlarını cesaretlendiriyor olabilir. Birilerinin dünya gerçeğinin ABD ya da diğer Türkiye düşmanlarına karşı tavır konulamadığını söyleyebilirler. Ancak böyle bir yaklaşım gelişmeleri teröre destek verenlerin insafına terk etmek anlamına gelmez mi?

Türkiye düşmanlarının teröre verdiği desteği gizlemeye bile gerek duymadıklarının ifadesi olarak son iki gün içinde medyaya yansıyan birkaç haberi hatırlatmanın yeterli olacağını düşünüyorum.

Önce Çarşamba günkü iktidar yanlısı bir gazetenin tam sayfaya yakın verdiği haberin başlığını aktarmak istiyorum:

“İşte PKK-PYD arasındaki organik bağın en somut örneği;

Rusya ve Batı’nın PYD’ye gönderdiği silahlar Sur’dan çıktı.”

Yani teröristler emniyet güçlerimizi ABD ve Rus silahları ile şehit ediyorlar.

Dünkü gazetelerde yer alan iki haberin sadece başlıklarını aktarmak dost bildiğimiz düşmanların tavırlarını göstermeye yetecektir. İlk haber, “Bomba yüklü Drone uyarısı. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgi: PKK insansız hava araçları ile eylem hazırlığında” başlığı altında medyada yer alırken, ikinci haber de ise şu bilgiler kamuoyuna yansıtılıyordu:

“Şehitlerin katili ABD ZAGROS’u. Türkiye sadece bir terör örgütüyle mücadele etmiyor. İspatı, teröristlerin arasındaki yabancılar ve kullandıkları silahlar. En çok şehit vermemize yol açan silah ise ABD’nin PKK’ya hediyesi Zagros’lar.”

Başta ABD olmak üzere Haçlı ittifakının Türkiye’ye dün olduğu gibi bugün de dost olmadığı sadece bu ülkeyi yönetenlerin ısrarlı bir şekilde bunları dost ilan ettiğinin gizli bir yanı yok. Böyle olunca sanıyorum Haçlı ittifakının Türkiye düşmanlığından çok bu düşmanlara karşı bu ülkeyi yönetenlerin yeni bir dünya kurulması yönünde niçin harekete geçmedikleridir. Bunun da ötesinde Obama’nın DAEŞ’la mücadele koalisyonu Özel Temsilcisi Brett Mc-Gurk’a Suriye’de terör örgütü PYD ile yaptığı görüşmede teşekkür plaketi verildiğinin fotoğrafları medyada yer alırken ertesi gün ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu arasındaki yumruklu şakalaşmanın resmi medyada yer alıyor. Bu samimiyet nereden geliyor diye sormaya bile gerek yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi