Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Aldatmanın psikolojisi (2)

Aldatmanın psikolojisi (2)

EVLİLİK danışmanları, aldatma deyince sadece fiziki beraberliğin akla geldiğini oysa birçok kişinin eşlerini duygusal olarak aldattıklarını söylüyorlar. Bir erkek ya da kadının eşiyle geçireceği vakitleri, başka kişilerle geçirmesinin de bu kapsamda düşünülmesi gerektiğini belirtiyorlar. Aldatan kişiler bazen gündelik hayattaki sorunlardan ya da sorumluluktan kaçmak için farklı arayışlara giriyor ve ürettikleri mazeretlerin arkasına sığınarak bu eylemlerini meşru göstermeye çalışıyorlar.

ALDATAN EŞİN ÜRETTİĞİ MAZERETLER

Eşim beni anlamıyordu, konuştuğumda dinlemiyor benimle yeterli vakit geçirmiyordu. Bana hak ettiğim değeri vermiyordu. Eşim çok bakımsızdı, akşam eve geldiğimde karşıma mutfakta çalıştığı giysilerle çıkardı. Eşimle kültür seviyemiz hiç uyuşmuyordu, ona kendini yetiştirmesi gerektiğini söylüyordum ama beni ciddiye dahi almıyordu. Eşimle aramızda boy farkı vardı, gittiğim her ortamda uyuşmadığımız ima ediliyordu. Eşimin yetiştirilme tarzı ile benimki tamamen farklıydı, uyum sağlayamıyorduk.

Eşimle ruh ikizi değildik, farklı dünyaların insanıydık, içimde hep bir boşluk hissederdim. Eşim beni aldatmıştı ondan intikam almak için ben de aynı yola başvurdum.İhanet eden eş, zor durumda kaldığında bu mazeretlerin arkasına sığınarak eylemini meşru göstermeye çalışıyor. Oysa eşle yaşanan sorun hangi boyutta olursa olsun bunun daha makul bir çözümü mutlaka vardır, olmalıdır. Fakat bunun için eşlerin bir araya gelip konuşmaları ve hangi çözümün hangi yaraya merhem olabileceğini analiz etmeleri gerekir. Alınan kararlarda çocukların ve ailenin diğer fertlerinin durumu da dikkate alınmalıdır. Çünkü aile bir kaledir. Kalenin yıkılması durumunda birçok kişi bundan zarar görecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tuncer Arşivi