Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Toz kondurmuyorlar!

Toz kondurmuyorlar!

CUMHURBAŞKANI Erdoğan istediği kadar PYD’ye yardım konusunda ABD’li dostlara sitemde bulunsun ve “Ortağın ben miyim mi teröristler mi?” diye sorsun! Adamlar bildiklerini okumaya devam ediyor ve PYD’lilere hiç toz kondurmuyorlar! Böylesine sitemlere rağmen, “Biz PYD’yi ve YPG’yi terörist olarak görmüyoruz” diye açıklamalarda bulunuyorlar! Bir yanda kırk yıllık stratejik ortak Türkiye! Diğer yanda ise yeniyetme PYD ve YPG! Adamlar bir de açıkça, “Kürtleri güçlendireceğiz” diyorlar

ABD’nin nezdinde PYD ve YPG’yi Türkiye’ye rağmen vazgeçilemez kılan ne olabilir? PYD ve YPG Türkiye açısından terör örgütü PKK’nın yurt dışı uzantıları olmaktan başka bir anlam ifade etmiyor!

Ama Türkiye’nin gösterdiği bu hassasiyete ve ettiği bu sitemlere rağmen ABD yönetimi PYP ile ilişkisini kesmiyor!

Bırakın ilişki kesmeyi mühimmat ve askeri danışman ile takviyeyi de sürdürüyor! ABD yönetimine göre yapılan bu mühimmat ve askeri danışman takviyesi IŞİD ile mücadele kapsamında yapılmış takviyelerden başka bir şey değil!

IŞİD ile mücadele kapsamında deniliyor ama her ne hikmetse verilen mühimmat bir şekilde terör örgütünün eline geçiyor!

Terör örgütü de bu mühimmat takviyesi ile kazdığı hendekler ve kurduğu barikatlarda mücadelesini sürdürüyor!

ABD yönetimi işin bu tarafını ya görmüyor ya görmezden gelmeyi tercih ediyor! ABD’nin gerçekler karşısında gözlerini yummasına bir anlam verebiliyoruz da bunca yaşanan olaya rağmen ABD’ye hâlâ müttefik ve dost gözü ile bakmaya bir anlam veremiyoruz!

En hassas olduğumuz noktalarda dahi işi vurdumduymazlığa vurup Türkiye’nin terörist olarak tanımladığı gruplarla ilişkiyi devam ettirenlerle ve hâlâ selamın sabahın kesilmemesine anlam vermekte zorlanıyoruz!

Bu nasıl bir dostluktur?

Bu nasıl bir müttefikliktir?

Türkiye de şimdi ABD’nin terörist olarak gördüğü gruplar ile sıkı fıkı ilişkiler içine girse ve “ABD’nin terörist olarak saydığı grupları biz terörist olarak görmüyoruz” dese ABD yönetimi bunu içine sindirebilir mi?

Yoksa “Bu yapılan dostluk ve müttefikliğe sığmaz” diye en ağır tepkileri mi verir? Bize göre ABD yönetiminin bu tavrı dış politikada çok önemli değişiklikler gerektirmektedir! Düşmanlarımızı dost bilenlerle aramıza bir mesafe koymanın artık zamanı çoktan gelip de geçmedi mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi