Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ulvi meseleler!

Ulvi meseleler!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bizim aramızda ihtilaf bekleyenler çok beklerler. Çünkü bizim aramızda şahsi meseleler yok, ulvi meseleler var” diyor!

AK Parti’ye karşı birçok kumpas kurulduğunu ama hiçbirinde hedeflerine ulaşamadıklarını kaydeden Başbakan Davutoğlu, “AKP’yi bir araya getiren vicdandır” diyerek AK Parti’nin milletle bütünleşerek kendi bütünlüğünü sağladığını ileri sürüyor!

Başbakan Davutoğlu’nun bu iddialı açıklamaları, “Biz insanlığa, bütün mahlûkata karşı sorumluyuz” sözleri ile devam edip gidiyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasındaki dikkat çeken başlıkları bir kez daha alt alta sıralayalım:

Aralarında “şahsi meseleler” yokmuş! “Ulvi meseleler” varmış! İhtilaf bekleyenler daha çok beklerlermiş! AK Parti’ye karşı kurulan kumpasların hiçbiri hedefine ulaşamamış! Çünkü AK Parti’yi bir araya getiren vicdanmış!

Ve de “milletle bütünleşerek kendi bütünlüklerini” sağlıyorlarmış! İnsanlığa hatta bütün mahlûkata karşı sorumlularmış!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ağzından dinlediğimiz böyle bir partiye gıpta edilmez de ne yapılır?

Biz de aynen öyle gıpta ettik ve “aralarındaki ulvi meseleler ne imiş?” diye AK Partililer arasındaki söyleşilere şöyle bir göz attık! Keşke göz atmamış olsaydık!

Zira Başbakan Davutoğlu üst düzeyden bu tür konuşmalar yaparak AK Parti’yi yüceltmeye çabalarken alt düzeyde millet neredeyse birbirini boğazlayacak hale gelmiş!

Birbirlerini can evlerinden vurabilmek ve yerin dibine geçirmek için kullanmadıkları çirkin sözcük kalmamış!

Danışmanlar düzeyinde sürdürülen kavgada insanlar birbirlerini sözüm ona “mizah yapıyoruz” diyerek “uygunsuz ilişkiler” ile suçlayacak kadar ipin ucunu kaçırmışlar!

Biri diğerlerini “uygunsuz ilişki” ile suçluyor, böyle suçlananlar da suçlayanı “meczup” olarak ilan ediyor! Tabandaki bu seviyeyi görünce Başbakan Davutoğlu’nun “parti tabanından hiç mi haberi yok?” diye düşünmeden edemedik! Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözünü ettiği “ulvi meseleler herhalde bunlar olamaz” değil mi?

AKP’de tavan bir telden çalıyor taban bambaşka bir telden! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi