Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yakıştı mı?

Yakıştı mı?

Herkes gibi Amerika’da Ankara’daki saldırı ile ilgili olarak bir şeyler söyleme ihtiyacını hissetmiş ki, “Ankara saldırısındaki sorumluları belirleyemedik” diye açıklama yapmışlar! Koskoca Amerika’ya yakıştı mı bu açıklama?

Ankara’daki saldırının Amerikalılar tarafından, “İyi adamlar” diye tanımlanan YPG’nin işi olduğunu sağır sultan bile duymuşken yaptıkları bu açıklamayı Amerika’ya hiç yakıştıramadık! Sorumluları nasıl belirleyemezler! Allah-u âlem “IŞİD ile savaşıyorlar” diye arka çıkıp, “iyi adamlar” diye sırtlarını sıvazladıkları YPG militanlarını tanımazdan geliyor olmalılar!  Zaten bir PYD Eş Başkanı Salih Müslim saldırganları tanımadıklarını ilan ediyor(!) bir de Amerikalılar, “Sorumluları belirleyemedik” diye saldırganları tanımazlıktan geliyor!

Amerikalılar tarafından kötü adamlar olarak tanımlanan PKK sözcüleri ise daha gerçekçi açıklamalarda bulunuyorlar! Saldırının kim tarafından yapıldığını bilmediklerini ama yurt içindeki ve dışındaki operasyonlar nedeniyle bir misilleme de bulunulmuş olabileceğini söylüyorlar!

Yani PYD EŞ Başkanı Salih Müslim ve Amerikalı dostları gibi sorumluluktan hepten kaytarmıyorlar!

Evet, böyle bir açıklamayı dünyanın süper gücü(!) olmakla övünen Amerika’ya hiç mi ama hiç yakıştıramadık! Hem süper güç olmakla övüneceksiniz hem de arka çıkıp destek verdiğiniz terör olaylarındaki taşeronlarınızı tanımazdan geleceksiniz! Hiç olacak iş mi bu?

Belli ki hâlâ YPG militanlarını “iyi adamlar” olarak görmeyi sürdürüyorlar! Ve Türkiye’nin terörist olarak ilan edip karşı çıktığı bu adamlar onların nezdinde hâlâ “iyi adamlar” olmaya devam ediyor!

Ankara yaşanan saldırıdan sonra işin faturası YPG militanlarına kesilince de Türkiye ile daha fazla papaz olmamak için sorumluları belirleyemediklerini söyleyip paçayı kurtarmaya çalışıyor olmalılar! Böylesine kıvırtmak ya da kaytarmak koskoca Amerika’ya gerçekten yakışmıyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi