Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Son uyarı!

Son uyarı!

BAŞTA Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olmak üzere tüm yetkililer ABD ve öteki müttefiklerine şu soruyu soruyorlar:

“Terör örgütüyle mi yoksa bizimle mi yürüyeceksiniz?”

Bu soruyu, “Siz bizim mi müttefikimizsiniz yoksa terör örgütlerinin mi?” sorusu izliyor! Bizimkiler ne zaman bu tür sorular soracak olsa Amerika ve öteki müttefiklerimiz hemen açıklama yapıp Türkiye’nin “terör örgütü” olarak ilan ettiği oluşumlara kendilerinin “öyle bakmadığını” ifade ediyorlar!

Türkiye’nin terör örgütü olarak görüp karşı çıktığı örgütlere “IŞİD ile savaş halinde olduklarını” ileri sürerek sahip çıkmayı sürdürüyorlar!

Bu hâl Başbakan Davutoğlu’nu bir hayli sinirlendirmiş olacak ki Ankara’daki bombalama olayından sonra müttefikleri bir kez daha uyarıyor!

“Sizi bir kez daha uyarıyoruz.

Bizim kalbimizde bomba patlıyor ve siz hâlâ bu terör örgütüne destek veriyorsanız bundan sonra biz de tavrımızı ona göre belirleyeceğiz!”

Bu açıklamadan sonra biz de diyoruz ki:

“Bundan sonra iktidarın nasıl bir tavır belirleyeceğini dikkatle takip edeceğiz!”

Böylesine iddialı açıklamalardan sonra müttefiklerin terör örgütüne destek vermeleri halinde yeni bir tavır belirlenecek olursa iktidarı alkışlayacağız!

Ama yeni bir tavır belirlenmeyecek ve bunlar lafta kalacak olursa o zaman da bu iddialı açıklamalarını kendilerine hatırlatmak boynumuzun borcu olsun!

Gerek Amerika gerekse öteki Batılı müttefikler her ne hikmetse terör örgütü ve yan kollarına destek vermekten kendilerini bir türlü alamıyorlar!

Zahirde terör örgütü PKK’ya karşıymış gibi görünseler de el altından yan kollarına desteği sürdürmekte beis görmüyorlar! İktidardakiler bugüne kadar bunu görmezden gelmeyi tercih ettiler! Şimdi ise farklı bir şeyler söylüyorlar!

Bu iddialı sözlerinin ne kadar arkasında olacaklar bunu zaman gösterecek! Bekleyip göreceğiz! Biz ısrarla sözlerinin arkasında durup durmadıklarını takip edeceğiz! Bu uyarı “laf olsun” diye mi yapılmış yoksa gerçekten “inanarak” mı yapılmış öğreneceğiz! Zira ABD Başkanı Obama ile yapılan seksen dakikalık görüşme bile onların bakış açısını değiştirmiş gibi görünmüyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi