Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yanlış üstüne yanlış!

Yanlış üstüne yanlış!

Hafta sonu geçmişte “bizlerle birlikte” olan ama bugün AKP’yi tercih eden arkadaşlarımızla bir “durum değerlendirmesi” yaptık! Bizim olaylara “bakış açımız” belli!

Önemli olan AKP’li arkadaşlarımızın bakışı! Yaşanan gelişmelerden fevkalade rahatsızlar! Biri, “Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması yanlıştı” diye söze giriyor! “Tutuksuz yargılanabilirlerdi, tutuklanarak adeta kahraman haline getirildiler” diye devam ediyor! Diğeri bu görüşe arka çıkıp onaylıyor ve “Tutuklanmaları gereksizdi” diyor! Laf dönüp dolaşıp Anayasa Mahkemesi’nin verdiği son karara geliyor! AKP’li dostlarımız muhtemelen AYM’nin son kararı ile yapılan yorumlarında etkisinde kalarak, “Bu karar da yanlış” fikrinde birleşiyorlar!

Biz onları izlemeye devam ederken içlerinden biri, “Şimdi onlar tekrar tutuklanırsa o da büyük bir yanlış olur” diye konuşuyor!

Öteki dostumuz da bu görüşe katılıyor! Boydak’ların tutuklanmasını ve Zaman’a kayyum atanmasını da AKP’li dostlarımız hoş karşılamıyor ve bu tür soruşturmalarda tutuksuz yargılamadan yana tavır koyuyorlar! Evet, AKP’li dostlarımız tarafından yapılan yorumlar da açıkça gösteriyor ki sürekli olarak yanlış üzerine yanlış yapılıyor!

Ve iktidar partisi kendisini bu yanlışlardan bir türlü çekip kurtaramıyor! Bir yanlışı düzeltmek isterken bir başka yanlışa imza atılıyor olması iktidarın en büyük açmazlarından biri! AKP’li dostlarımız iktidarın bir başka açmazının ise yeni yetme danışmanlar olduğunun altını çiziyorlar! Bu danışmanların önlerine geleni kara listeye almalarından büyük bir rahatsızlık duyduklarını açıkça dile getiriyorlar! Dostlarımız farklı her düşüncenin hemen hainlik ve ihanet olarak görülüp gösterilmesinin de çok yanlış bir yol olduğunun altını çiziyorlar! Görülüyor ki iktidarın gidişatından sadece muhalifler değil AKP’ye gönül vermiş insanlar da oldukça şikâyetçi!

Gerek AKP yönetimi gerekse Külliye’nin ileri gelenleri duruma el koymaz ve bu gidişata dur demezlerse AKP’yi iyi günlerin beklediğini söylemenin imkânsız hale geleceği görülüyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi