Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Kuklacıların ‘timsah gözyaşı’!..

Kuklacıların ‘timsah gözyaşı’!..

ANKARA’DAKİ terör saldırısının ardından pek çok ülkenin yetkilileri Türkiye’ye desteklerini açıklayarak terörü kınadılar. Normal olarak yapılması gereken bu ama bu açıklamalar samimi ise bir anlam ifade eder. Aksi halde ‘timsah gözyaşı’ndan öte bir anlam ifade etmez. Peki, yapılan açıklamaların samimi olup olmadığını anlamak çok mu zor? Bu soruya verilecek cevap üzüntülerini belirtenlerin ve taziyede bulunanların, Türkiye’nin yanındayız diyenlerin terörün karşısında olup olmadıkları ile ilgilidir. Söz planında elbette terörün yanında olan ülke yok ama iş uygulamaya geldiğinde bazı ülkelerin terör örgütlerini ve teröristleri her bakımdan destekledikleri artık kimsenin meçhulü değil. Bölgemizde uzun zamandan beri faaliyet göstertenler ile Irak ve Suriye’nin karışmasının ardından bir anda ortaya çıkan/çıkartılan terör örgütlerinin ellerindeki silahların hangi ülkelere ait olduğu düşünülürse terör karşısında Türkiye’ye destek verenlerin samimiyet derecesi ya da samimiyetsizliği tüm çıplaklığı ile görülür. Medyaya yansıyan haber ve yorumlar bir yana bazı ülkelerin görevlilerinin yaptıkları açıklamalar bile terör örgütlerini bazı ülkelerin desteklediğini gizlemeye bile gerek duymadıklarını göstermeye yetiyor. Medyaya yansıyan haberler ise teröristlerin ellerindeki silahların ABD, AB ülkeleri ve Rusya’dan temin edildiğinin bilinmeyen bir yanı kalmadı. Bu arada, terör örgütlerinin içinde gerek eğitici olarak gerek militan olarak çeşitli ülkelerin istihbarat elemanlarının olduğu operasyonlarda öldürülmeleri ve yakalanmaları sebebiyle çeşitli kereler ortaya çıktı.

Bu tespitlerin ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Ankara’daki terör olayını kınaması, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in, “Bu tür hunharca saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadelede kararlıdır” açıklamasının hiçbir yaptırıma dönüşmediğini söylemek bile açıklamaların fazla bir anlam ifade etmediğini göstermeye yeter.

AB’den yapılan açıklamada Türkiye’nin ve Türk halkının yanında olunduğunun ifade edilmesi de ister istemez insanın aklına terör örgütü elebaşları ile militanlarının yıllardan beri AB ülkelerinde barındığını, o ülkelerde hiçbir sıkıntı çekmeden varlıklarını sürdürdüklerini akla getiriyor. Bu arada Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price de yaptığı açıklamada Ankara’daki terör saldırısının ABD yönetimi tarafından şiddetle kınandığını belirtirken insan ister istemez PKK terör örgütü militanlarının uzun yıllar ABD istihbarat elemanları tarafından eğitildiğini, militanların ellerindeki silahların, insansız hava araçları dâhil ABD yapımı olduğunu düşünmeden edemiyor.

Almanya Dışişleri Bakanı terör eylemlerinin kendilerini derinden üzdüğünü söylemiş. Ama terör örgütünün hâlâ ülkelerindeki elemanlarına yönelik hiçbir hareketin olmaması yapılan açıklamanın samimiyetten uzaklığını gösteriyor. İngiltere Başbakanı ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ülkelerinin terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu belirtmişler. Bu beraberliğin nasıl olduğunu bilen varsa açıklarsa faydalanılabilir!

Putin’di de Türk halkıyla birlikte yas tuttuklarını söylemiş ki, sanki PKK’nın Suriye kolu PYD’ye her türlü desteği kendilerinin verdiğini tüm dünya bilmiyormuş gibi. Kısacası yapılan açıklamalar içinde birkaç tane dost ülkeden gelenlerin dışında samimiyet aramak mümkün değil. Sadece sahte bir tavır sergileniyor. Böyle olduğu için de terör örgütleri varlıklarını sürdürebiliyorlar. Bir yandan bizimle birlikte acı çektiklerini söylerken öbür yandan terör örgütlerine desteklerini sürdürüyorlar. Bu bakımdan artık terör eylemlerinin ardından bir takım açıklamalar yayınlayanların samimiyet göstermeleri gerekiyor. Bunun için de söz konusu Türkiye’ye destek mesajlarının sahipleri en azından ülkelerindeki terör örgütlerinin elebaşları ve militanlarına barınma imkânı vermemeleri, bunun da ötesinde özellikle teröristlerin eğitimi ve silahlandırılması gibi eylemlere son vermeleri gerekiyor. Aksi halde yapılan açıklamalar birer samimiyetsizlik ifadesi olarak kalacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi