Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Araç belli, kimlik belli!

Araç belli, kimlik belli!

BOMBALI intihar saldırılarından birkaç gün önce şüpheli araçlarla ilgili açıklamalar yapılıyor! Genellikle çalıntı araçlar bunlar! Güvenlik güçleri araçların plakalarına kadar bildiriyor ve vatandaştan yardım talep ediyor!

Demek ki bir noktaya kadar istihbaratımız iyi çalışıyor! Bombalı intihar saldırılarının hemen akabinde de saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği açıklığa kavuşturuluyor!

Saldırıyı yapan “falan kişi” diye açıklanıyor! Demek ki güvenlik güçlerimiz yine iyi çalışıyor ve olayı hemen çözüyor!

Peki, iyi olmayan ne?

İyi olmayan bombalı saldırıyı yapacak araç ve kişinin belli olmasına rağmen “intihar saldırısı” gerçekleştirilmeden olayın önüne geçilememesi!

Burada bir zaaf olduğu açık!

Başkent Ankara’da yaşanan intihar saldırılarının akabinde saldırıyı düzenleyen kişilerin kimliklerinin çarçabuk açıklığa kavuşturulması istihbaratımızın oldukça iyi çalıştığını gösteriyor!

Bomba yüklü araçlar plakalarına göre tespit edildiğine ve saldırıyı düzenleyenlerin kimlikleri kısa zamanda ortaya konulduğuna göre geriye bir tek şey kalıyor:

O teröristleri eyleme geçmeden yakalamak! Sanırız yetkili-etkili isimlere düşen bu yolda çalışmak ve biran önce gereken tedbirleri almaktır! Bir de bomba taşıdıkları belirlenen araçların plakalarının ilan edilmesinin doğru olup olmadığı düşünülmelidir!

Plakaların ilanı ile eylemcilerin ekmeğine yağ sürülüp sürülmediği araştırılmalıdır! Herkes gibi onlarda yapılan açıklamaları takip ettiklerine göre böyle plaka ilanları teröristlere, “Tedbirinizi alın, plakanızı bir an önce değiştirin” anlamına gelecek bir destek midir değil midir? Kuşkusuz plaka ilanları iyi niyetle ve teröristlerin biran önce yakalanmaları için yapılmaktadır ama bu aynı zamanda onların işini kolaylaştıracak bir adım olmaktadır! Güvenlik güçlerimiz plakaları ilan etmeden daha sıkı bir denetime başlayabilirlerse sorun büyük ölçüde altından kalkılabilir bir hale gelebilir!

Evet, yaşanan canlı bomba olaylarıyla ilgili olarak atılması gereken bir adım daha bulunmaktadır! O da biraz daha cevval olunması ve teröristlerin eylemlerini gerçekleştirilmeden önce ele geçirilmesidir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi