M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

HİLÂFET NASIL GERİ GELECEK?

HİLÂFET NASIL GERİ GELECEK?

SORU: 1924’te Hilafet’in kaldırılması ve son Halifenin kovulması; hukuka, insan haklarına, din ve vicdan hürriyetine, millî kimlik ve kültürümüze, Türkiye’nin yüksek menfaatlerine, akla, sağduyuya uygun muydu?

CEVAP: Kesinlikle hiçbirine uygun değildi.

SORU: Aradan bunca yıl geçtikten sonra Hilafet’in ihyası gerekir mi?

CEVAP: Müslüman çoğunluk için gerekir. Kafirlerin ve münafıkların Hilafeti istememeleri, Müslüman çoğunluğu bağlamaz.

SORU: Niçin?

CEVAP: İslam’da bütün mü’minler bir Ümmettir ve bu Ümmetin başında, ehil bir Halife bulunması ve Müslümanların ona biat ve itaat etmesi gerekir.

SORU: Buna karşı çıkanlar var…

CEVAP: Onlar sapık istisnalardır, görüşleri şazzdır ve dinlenilmezler. Ümmetin başında âdil, râşid, bilge bir Halifenin bulunması konusunda Cumhur-i Ulemanın icmâı vardır.

SORU: İslam dünyasının bugünkü parçalanmışlığı, zafiyetleri, içinde bulunduğu kaos ve anarşi, çektiği acılar, düşmanlarından yediği darbeler Hilafetsizlikten dolayı mıdır?

CEVAP: Evet… Katoliklerin Papa’sı, Anglikanların Canterbury Başpiskoposu, Budistlerin Dalay Lama’sı, masonların Üstad-ı Âzam’ları, velhasıl her dinin ve cemaatin bir reisi var da, Müslümanların niçin bir Halifesi olmayacakmış.

SORU: M. Kemal Halife ve Hilafet istemiyor ama…

CEVAP: Onun bu isteği biz Müslümanları bağlamaz. Biz Müslümanlar Kur’ana, Sünnete, Şeriata göre düşünür ve hareket ederiz.

SORU: Yıl 2016… Oldukça hürriyet ve imkan var. Halkın çoğunluğunu ve dominant unsuru oluşturan Türkiye Müslümanları Hilafet kurumunu ihya edip başlarına bir Halife getirebilirler mi?

CEVAP: Böyle bir şey teorik olarak mümkündür ama gerçekleşmesi çok zordur.

SORU: Niçin?

CEVAP: İki büyük sebebi vardır: (1) Müslümanlar son derece parçalanmış, birbirinden kopuk bin fırkaya ve hizbe ayrılmıştır. (2) Kültür seviyeleri bu problemi halletmeye yeterli değildir.

SORU: Batı medeniyeti, ABD, AB, Rusya, Çin, Mecusi Hindistan, İsrail ve Siyonizm Müslümanların birleşmesini, bir Halifeye biat ve itaat etmesini kabul eder mi?

CEVAP: Kesinlikle etmezler. Böyle bir şey üçüncü dünya savaşına yol açar.

SORU: Bu savaşın neticesi ne olur?

CEVAP: Nükleer, kimyevî, biyolojik silahların kullanılacağı bu savaşta insanlığın yarısından fazlası ya can verir, yahut korkunç ârızalara uğrar, dünya harap olur, sonunda İslam kazanır.

SORU: Bu neticeyi nereden çıkartıyorsun?

CEVAP: Gayr-i müslimler, İslam düşmanları bunu anlayamaz, idrak edemez. İnançla ilgili bir meseledir bu. Ne söylemişse doğru olan Son peygamber (Salat ve selam olsun ona) bunu bize haber vermiştir.

SORU: Bugünkü İslamcılar, Hilafeti ihya edebilir mi?

CEVAP: Onların büyük kısmında, böyle bir işi gerçekleştirecek ahlak sağlamlığı, firaset, hikmet, azim ve sabır yoktur. Onlar bozuk düzen veya sistemin haram ve necis rantlarını yiyerek kirlenmişler ve İslam davasına büyük zarar vermişlerdir.

SORU: Peki, Hilafet nasıl geri gelecek?

CEVAP: Zuhur edecek Mehdi ile geri gelecektir. Ehl-i Beyt’ten Mehdi unvanlı zat, Hilafete bizzat talip olmayacak, bu makam kendisine kabul ettirilecek, Müslümanların başına geçecek, bu arada İsa aleyhisselam nüzul edecek, küffarla büyük kanlı savaşlar yapılacak, Deccal öldürülecek, sonunda yeryüzünde bir Altın Çağ başlayacaktır.

SORU: Yahu sen neler söylüyorsun?

CEVAP: Sayın gayr-i müslim… Sayın pozitivist… Sayın Descartes kafalı… Sayın Kemalist… Sayın Kripto… Sayın şu veya bu ideoloji kölesi zat… Sayın Hahambaşı Haim Nahum’un çömezi… Sizler bu dediklerimi anlayamazsınız… Miladî takvimle 600’lü yılların başında Arabistan’ın Hicaz bölgesinde ümmî bir Peygamber çıkmıştı. Mektep medrese görmemişti. Hiçbir maddî imkanı yoktu. Bu zatın Ümmeti, bir asır geçmeden üç kıt’ada büyük topraklar kazanmış, akıl almaz bir fütuhata nail olmuş ve harika bir medeniyet kurmuştu. İşte, 2000’li yılların başında da buna benzer bir gelişme yaşanacaktır. Ömrünüz vefa ederse siz bunları göreceksiniz.

SORU: Mehdi Hilafeti kurulunca ne olacak?

CEVAP: Dünyaya adalet gelecek… Haksızlık yapılmayacak… İnsanlar güven içinde yaşayacak… Ahlaksızlıklara ve azgınlıklara dur denilecek… Haram yenmeyecek… Güçlüler güçsüzleri ezemeyecek sömüremeyecek… Hz. İsa’nın nüzulünden sonra Hıristiyanlar hidayete gelip Müslüman olacak… Avrupa Müslümanlaşacak… Zalim, emperyalist, sömürgeci, kapitalist süper devletler yıkılacak… Seks azgınlıklarına son verilecek… Kapıların kilitlenmesine ihtiyaç duyulmayacak.

17.03.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi