Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Neresini düzeltelim?

Neresini düzeltelim?

VAN Ulu Cami’de imam efendi Cuma hutbesinde “Çanakkale de birlik ruhunu” anlatmaya başlayınca terör örgütü yandaşları bir yandan imamı protesto ederek camiyi terk ederken bir yandan da “Çanakkale’de ölenler şehit oluyor da, Cizre ve Sur’da ölenler şehit değil mi, neden onlar için dua okunmuyor?” diye slogan atmışlar!

Baştan aşağı çarpık bir tablo ile karşı karşıyayız! Bu soruları soranlara yanlışlarını anlatmak isteriz ama bunu nasıl yapacağız? Hani, “Deveye boynun niye eğri?” diye sormuşlarda o da, “Nerem doğru ki?” diye cevap vermiş ya! Sanki tam öyle bir hâl yaşanıyor! Çanakkale ile Cizre ve Sur nasıl mukayese edilir? Çanakkale’de hep birlikte ortak düşmana karşı bir mücadele veriliyordu! Vatan toprakları asla “sen-ben” ayrımına kalkışılmaksızın savunuluyordu! Peki, bugün Cizre’de ve Sur’da yaşanan ne? Hiç kuşkusuz, “Sen-ben” ayrımının doruğa çıkarılmasından başka bir şey değil! Bugün ülkemizin Doğu ve Güneydoğu’sunda “sen-ben” ayrımını şahlandıranlar ülkenin batısında yaşayan insanlardan nelerinin eksik olduğunu söyleyebilirler ki! Tamam, belli bir dönem dışlanmış ve adam yerine konulmamış olabilirler ama bugün öyle bir şey konusu değil ki! Ülkenin Batı’sında ne varsa Doğu ve Güneydoğu’suna da aynıları yok mu? Aynı şeyler yapılıyor ama kimileri bu yapılanlardan hoşnut olmayıp vatandaşın kullanmasının önüne geçiyor!

Zahirde birlik ve beraberlik yanlısı gibi görünür ve sözüm ona demokratik taleplerle ortaya çıkılırken kafaların ardında hep bir bölünüp parçalanma yani özerkleşme aşkı yatıyor! Dış güçlerinde etkisinde kalarak bu aşkı günlük hayata geçirmeye çabalıyorlar! Ve Çanakkale ile Cizre ve Sur’u mukayese etme bahtsızlığına düşüyorlar! Bu kadroların dedeleri ile aramızda hiçbir sorun yoktu!

Hiçbir sorun olmadığını Çanakkale’de omuz omuza verdiğimiz mücadele de gösteriyor! Ama o dedelerin torunları bugün maalesef oldukça yanlış bir yola sapmış durumdalar! Yanlışlarına mani olunmaya kalkışılınca da bunu büyük bir haksızlık gibi görüp göstermeye çabalıyorlar! Bugün imamı protesto eden gençlere dedelerini anlamaya çalışmalarını tavsiye ediyoruz!

Çünkü Çanakkale’de yaşananlarla Cizre ve Sur’da yaşananlar benzer şeyler değiller! Birinde kardeşlik ruhu diğerinde ise düşmanlık ruhu hâkim! Bunun farkında değiller galiba!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi