Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

O bela herkese ulaşmaz mı?

O bela herkese ulaşmaz mı?

EĞER birileri dün, “Hayırsever işadamı” olarak gördükleri kişi için bugün, “Allah belasını versin” noktasına gelmişseler bilmeliler ki bu bedduaları kabul olunacak olursa sadece beddua ettikleri kişinin değil kendilerinin başı da epey yanacak demektir!

Böyle ulu orta beddua edip gezenlerin, “Bu bela kimlere ulaşır kimlere ulaşmaz?” diye düşünmeleri gerekmez mi?

Zira ortada oldukça karmaşık bir durum var!

“Kimin elinin kimin cebinde” olduğunun belli olmadığı bir ortamda bir kişinin adı karanlık işlere bulaşmış ve bu yüzden başına bir hayli iş gelmişse bunca karanlık işi elbette tek başına yapmış olamaz!

Etrafında olanların da, yakınlarında bulunanların da, onunla birlikte görünmek için can atanların da söz konusu karanlık işlerde mutlaka parmakları vardır!

Sanırız ilk ağızda yapılan, “Allah belasını versin” türünden beddualar da böyle bir ilişkinin ortaya çıkmasını geciktirmek için yapılan beddualardır!

Evet, hayırsever işadamı olarak takdim edilen kişi için, “Bize ne ondan, Amerikan yargısına güveniyoruz, çürütsünler içerde” türünden sözler edilmeye başlanmışsa birileri fena halde paniklemiş demektir!

“Bu dava sırtında kambur bırakmaz” diyerek suçu tamamen tek kişinin üzerine yıkmaya çalışmak sıradan bir gayretkeşlikten başka anlam taşıyor mu?

Korkarız ki bugün, “Allah belasını versin” diyerek dışlamaya ve kendilerinden uzak tutmaya çalıştıkları kişi çorap söküğünün ilk ilmeği olacaktır!

O ilmek bir ucundan tutulup pekiştirilmedikçe “sökülüp gitme” devam edecektir!

O kişi bugün kendisi hakkında, “Allah belasını versin” ve “Çürütsünler içerde” türünden beddualar yapıldığını duyduğu zaman acaba nasıl bir reaksiyon gösterecektir?

Mesela “Sadece benim değil sizin de Allah belanızı versin” diye konuşup bülbül gibi şakır ve “gelin beraberce içeride çürüyelim” derse neler yaşanacağını kestirebiliyor musunuz?

Evet, her şey gözlerimizin önünde yaşanıyor!

Şaibeli bir ismin başına gelenler karşısında verilen tepkiler ilginç tabloların ortaya çıkmasına vesile oluyor!

Kimi tanımazlıktan geliyor!

Kimi bela okuyor!

Kimi çürütsünler içerde diyerek aralarına mesafe koyuyor!

Tarih belaların bireysel gelmediğini bize gösteriyor!

Bela geldi mi genellikle topyekûn geliyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi