M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Tekbir Getiren Horoz

Tekbir Getiren Horoz

İNTERNETTE “La France Musulmane” kelimeleriyle aradım, hayli ilginç malzeme çıktı.

Bir karikatür: Başları örtülü iki Müslüman kız öğrenci konuşuyor, biri ötekine soruyor: Vaktiyle mavi beyaz kırmızı bir bayrak varmış, bu nerenin bayrağıymış? Öteki cevap veriyor: Müslümanların eline geçmeden önce Fransa Cumhuriyetinin bayrağıymış…

Diğer bir karikatür: Ressam bir horoz resmi çizmiş, Allah Akbar diye ötüyor… (Horoz Fransanın millî sembolüdür.)

**

İslam karşıtları Londra’ya Londonistan diyor. Şu anda Şeriat hukuku, İngiliz hukuk sistemine dahil olmuştur. İngilterede 85 Şeriat mahkemesi kurulmuştur. (BBC’den rica: Bu mahkemeler konusunda doyurucu, uyarıcı, aydınlatıcı ve ayrıntılı bilgiler veren yayınlarınızı bir Müslüman olarak merakla bekliyorum.)

**

Pazar günü öğleden sonra saat ikide sokağa çıktım. Hayret!.. Şehir bomboştu. Terörden korkan İstanbullular evlerinde oturmayı tercih etmişlerdi.

**

Küçük Pazar ile Süleymaniye arasında birkaç sokakta pazar günleri bitpazarı kuruluyordu. Bazen gidip birkaç kitap, antikamsı bir iki eşya alıyordum. Bu hafta gittiğimde zavallı satıcılar mallarını çuvallara doldurup kaçıyordu. Ne oluyor diye sordum. Belediyeciler geliyormuş… Fakir, perişan, aciz insanlara yapılan merhametsiz davranışa çok üzüldüm. Yüzleri kırış kırış olmuş nineler birkaç pılı pırtı satıp on lira yirmi lira kazanmak ümidiyle gelmişlerdi ama… Kimseye zararları yok, tanesi bir liraya kitap, obje, eski giysi satıyorlar. Bu adamcağızların ve kadıncağızların ekmeğine mâni olmak… Ya Rabbi bu ne zihniyettir.

**

En ağır, en orantısız, en frensiz, en yıkıcı, en holiganca muhalefeti, İstanbul’da yayınlanan iki günlük gazete yapıyor: C ve S gazeteleri. Bir de İngilizlerin şu meşhur haber kuruluşu var.

**

Bazı gazeteciler terörü destekliyor, mahkemeye verilince medyaya baskı yapılıyor, demokrasi elden gidiyor diye feryat ediyor.

**

Terörün beyni Kürt değildir, Kriptodur. Bunu anlamadan, bilmeden terörün kökü kazınmaz.

**

İnternette videolarını gördüm. Bazı Fransız hanımlar Müslüman olmuşlar, çarşafa peçeye girmişler. Bizdeki alaca bulaca Süslüman bayanlar bir vadide, bu asil ve afif Fransız hanımefendileri öteki vadide.

**

Elimden gelse, başta Müslümanlar olmak üzere herkese Ömer Seyfeddin’in Pembe İncili Kaftan hikayesini, hatırlarından bir daha çıkmayacak şekilde birkaç kere okuturum.

**

O korkunç Herif, muazzam miktarda haram servet edinmiş. Kendisi için Cehenneme yakıt hazırlamış. Yanasıca!..

**

Bendenize hayır dua ettiğini söyleyince o kadar sevindim, öylesine minnet ve teşekkür hislerine kapıldım ki, garip karşılanmayacağını bilseydim ayaklarını öperdim.

**

Bir gıybet ve iftira makinasına: Benim için en istiyorsan, Allahü Teala aynısını sana versin.

**

Fırından yeni çıkmış çıtır çıtır bir simit… Yanında kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri… İki bardak da güzel çay… Ya Rabbi, ne büyük ziyafet!... Şükürler olsun.

**

Nankör adam hem kızarmış tavuğu aç kurt gibi yiyordu, hem de eski tavuklar daha lezzetliydi diye homur homur homurdanıyordu. Boğazında kalsın!

**

Ayda üç bin liraya Müslüman bir aile gül gibi geçinebilir ama bir şartla: İslamın kanaat ahlakına sahip olacak. Kanaat olmazsa on üç bin lira ile geçinemez.

**

Bu Müslüman ülke, bu Müslüman halk Allahü Tealaya, Peygambere (Salat ve selam olsun ona), Kur’ana, Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına dönmezse daha nice sillelere ve tokatlara hazır olsun.

**

Birine: Zorla güzellik olmaz… Sizi devamlı olarak uyarıyorum… İlgilenmiyorsunuz, bildiğinizi okuyorsunuz. Benden günah gitti. 26.03.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi