Yiğit Bulut

Yiğit Bulut

Bir anlık gecikmeymiş!

Bir anlık gecikmeymiş!

Bu coğrafya neler gördü ! Hala da görmeye devam ediyor ! 
Bu toprakları “uzantıları” ile yönetmek isteyenler ve “küresel efendilere” kölelik etmeye çalışanlar, bu coğrafya’da hep vardılar ve maalesef azalsalar bile, hala varlar ! 

Bu ülkenin 2008 sonrası ayağa kalkışına, dinamiğine, LİDER’e acımdan insafsızca saldıran iç “sızmalar” ve “pensilvanya çetesi” misali “dış kurmalar”, yoğun mücadele ile etkisiz hale getirilmelerine rağmen, “kafası kopan yılan” misali, ülkemizi, milletimizi sokmaya devam etmek istiyorlar !

Ey bu topraklara göz dikenler, dışarıdaki akıl hocaları ve içerideki uzantıları; kimi ele geçirirseniz geçirin, nereye sızarsanız sızın, ne yaparsanız yapın, BU COĞRAFYA SİZE DAR GELECEK ! BU ÜLKE SİZE DAR GELECEK ! BU MİLLET SİZİ DAMARINA DAHİ SIZSANIZ TEMİZLEYECEK !

Sevgili dostlarım, başta İttihat ve Terakki ve “Jeune Turc” mantığıyla Abdülhamit Han’a saldıranlar, isim ve kılık değiştirerek 2000’li yıllara kadar geldiler. Bugünleri ayrı bir yazıda analiz edeceğim. Şimdi izninizle o günlere dönmek ve “bize büyük şair diye anlatılan Tevfik Fikret’in “Abdülhamit’in suikastten kurtulmasından” sonra yazdığı şiiri sizlerle paylaşmak istiyorum...

Bakın ne diyor Fikret efendi “bir anlık gecikme” şiirinde;

“Ey yüce patlama, ey öc alıcı duman, ?Kimsin? nesin? Bu saldırıya iten ne, sebep ne? kim? Arkanda bin meraklı bakış ve sen yoksun, Görünmeyen bir eli andırıyorsun, kurtarıcı. Sesinde o öfkenin o korkunç yıldırımı var ki ?Her yerde hak ve kurtuluş duygusunu tetikler. Vuruşunla kahredici ayağı titrer zorbalığın, ?En gururlu, görkemli tâcı sarsar yaklaşışın. Silkip yüzyılların boyunlarındaki ilmiklerini, en çetin Bir uykudan uyandırır milleti dehşetin. ?Ey şanlı avcı, tuzağını boşuna kurmadın! Attın...ama yazık ki, yazıklar ki vuramadın! Dursaydı bir dakikacık (bu hep) geçen zaman, ?Ya da o durmasaydı o tâlihsiz taç, ?Kanlarla bir cinâyete pek benzeyen bu iş Bir iyilik olurdu, benzeri yüzyıllarca geçmemiş”... 

Sevgili dostlar, bu şiiri yazan kafa ile DEVLETİMİZİN MİLLİ GÜVENLİĞİNE KAST EDEN VE BUNA “GAZETECİLİK” FAALİYETİ DİYEN KAFALAR ARASINDA NE FARK VAR !

HİÇBİR FARK YOK HATTA ORTAK BİR ÖZELLİK VAR; O KAFALARI DA, BÜGÜNÜN KAFALARINI DA AYNI ELLER SEVİYOR...VE HEPSİ 33 PARMAKLI !

Anlayana bir laf çok, anlamayana davul zurnadan bile hayır yok !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yiğit Bulut Arşivi