Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Yeniden doğmak

Yeniden doğmak

İnsan yavrusu dünyaya geldiğinde her şeye yabancıdır. Olayların ve renklerin yer aldığı objeler dünyasına açılmıştır. Annenin de yardımıyla dünya ile ünsiyet kuracak ve hayatı bütün renkleri ile tanıyacaktır.

Her doğum yaşamın kulaklarımıza fısıldadığı bir sırdır, her ölüm ise başka bir âleme doğuştur. Her gün yeni bir başlangıçtır ve her başlangıç bir doğuşa gebedir.

Dünya gidenlerle gelenleri aynı anda karşılar. Az ötede bir kişi sessizce veda eder hayata. Oysa aynı anda onlarca bebek doğmuştur, onlarca bitki karışmıştır toprağa onlarca tohum yeşermiştir. Doğum insanın dünya ile tanışmasına vesiledir ve her doğumla birlikte hayat yeniden canlanır.

İnsanın ikinci kez doğuşu ise zihin körlüğünden kurtulması ve gaflet uykusundan uyanması ile gerçekleşir. Kişi İslam’la birlikte yeni bir uyanışa geçer. Tatlı bir uyanıştır bu, iradenizi esir alan bütün perdeleri yırtar ve İslam’ın ışığına uyanırsınız. Taze bir sabaha doğar gibi, her şeye sil baştan başlarsınız. Bir bebek gibi nasıl davranacağınızı nerede ne yapacağınızı yeniden öğrenirsiniz.

Zihin körlüğünden kurtulduğunuzda yaşamın sizin tahayyül ettiğinizden çok daha farklı olduğunu görürsünüz. Her şeyi göze alır ve durduğunuz istikamette yürümeye devam edersiniz.

Eğer duru bir sabaha uyanmak istiyorsak, öncelikle iç ve dış temizliğe önem vermeli ve zihnimizi bulandıran kirlerden arınmalıyız. Hakikati görmemize engel olan ne varsa hiç ayırt etmeksizin atmalı ve kararlı bir şekilde yürümeliyiz. Bir bebeğin saflığı ile bakmalıyız hayata. Eteklerimize kirlerin değmemesi için itinalı şekilde yürümeli ve her adımda varlığımızın mahiyetini yeniden sorgulamalıyız. Yeniden doğmak demek yeni bir hayata başlamak, yeni bir bakış açısı kazanmak ve bu yolda aynı kararlılıkla yürümek demektir. Bunu unutmayalım.

Eğer iddia ettiğimiz gibi İslam üzere yaşayabilirsek, daha önce gözümüzde büyüttüğümüz olaylar küçüldükçe küçülür ve her şeye yeniden anlam vermeye başlarız. Acıların dahi bir anlamının olduğunu kavrar ve direnç kazanırız. Attığımız her adımda eteklerimizi toplar ve kirlenmemeye özen gösteririz. Bundan emin olabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi