Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sabah-ı şerifler hayrola!

Sabah-ı şerifler hayrola!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şehirlerin mimari yapısıyla ilgili açıklamalarını okudukça içimizden, “Sabah-ı şerifler hayrola” ya da şeddeli bir “Günaydın” demek geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu sanki yıllardır iktidarda olan bir partinin Genel Başkanı gibi değil de yeni iktidara gelmiş bir parti başkanı gibi konuşuyor!

O konuştukça hayretten ağzımız daha bir açılıyor!

Diyor ki:

Bizim medeniyetimizde şehrin doğal görünüşüne aykırı mekânlar yapılmaz!

Peki, İstanbul’un siluetini bozan o gökdelenler kimin devri iktidarında dikildi?

İstanbul’un siluetine hançer gibi saplanan gökdelenler dikilirken iktidarda hangi parti vardı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hangi partideydi?

Bütün bu soruların cevabı hep AKP olunca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından sonra, “Sabah-ı şerifler hayrola” ya da şeddeli bir “Günaydın” dememek mümkün mü?

“Her birimizin en asli görevi şehirlerimizi Rabbimizin lütfettiği doğayla uyumlu hale getirmek ve tarihi dokuyu korumaktır” diye konuşan Başbakan’a, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” diye sorulsa yeri değil midir?

Ya “Ancak medeniyet tasavvuru olmayan, köksüzlükten beslenip açlıkla, hırsla, tamahla betonlar dikenler yüzünden bizim neslimiz gerçekten viran bir miras devraldı” sözleri karşısında ne yapmak lazım?

Güzelim İstanbul siluetine hançer gibi saplanan beton yığınlarına bakıp o dönemde yetkili ve etkili makamlarda bulunanları Başbakan Davutoğlu gibi “medeniyet tasavvuru olmayan köksüzlükten beslenen açlıkla, hırsla, tamahla betonlar diken kişiler” olarak mı tanımlamamız gerekiyor?

Bundan böyle bizzat görmediği ve onay vermediği hiçbir TOKİ projesi hayata geçmeyecekmiş! Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra bu tür sözlerin bir faydası olur mu?

Bunca TOKİ projesini uzaylılar mı hayata geçirdi?

Ve de İstanbul hangi iktidar döneminde gökdelenler ormanı halini aldı?

Şöyle bir düşünün bakalım!

Galiba birilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu bu konuda bilgilendirmesi gerekiyor!

Birileri Başbakan’ın kulağına, “Bu binalar bizim iktidarımız döneminde yapıldı” diye fısıldamalı! Yani birileri Başbakan’a, “Bunlar başkalarının değil AKP iktidarının eseri” demeli!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi