Erbay Kücet

Erbay Kücet

Medya Oscarları

Medya Oscarları

Ödül kavramının son yıllarda içini boşalttılar. Önüne gelen ve aklına esen birkaç kişi bir araya gelerek sivil toplum kurduktan sonra gerek ticari, gerek siyasal yolları aralamak adına bazılarına ödüller dağıtarak ellerindeki pirinç üzerine asit dökmeli adına da plaket denilen nesneleri vererek sözüm ona ödüllendirmiş oluyorlar. Ödül aldığını sanan zat-ı muhteremler de ellerine tutuşturulan banal metal kadifeyle cilalanmış parçayı alarak odasında sergilemektedir. Al gülüm ver gülüm bu türden yapılan teatilerde menfaatler çatışmaması için herkes riyakâr gülüşlerle o geceden ayrılmaktadır. Bunları neden anlattığımı bu konularda bilgisi olan okurlarımın gayet iyi anladıklarından eminim. Türkiye’de ödül konusunda yapılan sömürünün haddi hesabı yoktur. Yeter ki avlanacak birileri olsun onlar adını değiştirerek farklı konseptlerde gündeme gelmeyi becerebilen insanlardır. Bizim onlara sözümüz olamaz. Sadece yaptıkları bu türden etkinliklere gitmeyerek bir nevi protestomuzu anlatmak isteriz. Nitekim öyle de olur. Ama bu yüzden gerçek ödül verenleri de ayırmamız gerekir. İşte bunlardan biri de 38 yıldır devam eden bir ödüllendirme ile karşı karşıyayız. Yukarıda anlattıklarımı unutarak şimdi geçtiğimiz hafta başında radyo ve televizyon gazetecisi dostlarımızın sivil toplum kuruluşu olan ‘Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği etkinlikten söz etmek istiyorum. RTGD gelenek haline getirdiği ve her yıl verdiği ‘Medya Oscarları Ödül Töreni’nde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "Türkiye özellikle son yıllarda dünyanın dört bir tarafında televizyon dizileriyle takip edilen bir ülke haline geldi" sözleriyle geceye damgasını vurduğu dakikalarda gecikmeli girdiğim salonda boş bulduğumuz bir masaya selam vererek oturduktan sonra etrafıma göz attım. Kurtulmuş'un yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Milletvekillerinden Gürsel Tekin, Burhan Kuzu, Saffet Sancaklı, Nükhet Hotar gibi isimler gözümüze ilişti.

En iyi dizi seçilen "Diriliş" in senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ ve oyuncularla fotoğraf çektirmek isteyenlerin uğrak yeri haline gelen masamızın yanındaki masalarda ise Tatlı Sert programının yapımcısı Müge Anlı tıpkı program adı gibiydi.  "Enine Boyuna" tartışma programı sunucusu Ece Üner ile fotoğraf çektirmek isteyenler sıraya girerken Oktay Kaynarca ödülünü almaya koşar adımlarla giderken sanki bir şeyleri ispat etmek ister bir tavır sergiledi. Eşlerini iyi bildiğini iddia eden yarışma programı ‘Ben bilmem eşim bilir’ sunucusu İlker Ayrık ödülünü eşi ve annesine ithaf ederken müzisyen ve tatbilir Ayhan Sicimoğlu her zamanki entelektüel söylemini sahnede icra etmeyi unutmadı. Beyaz televizyonda hafta sonları maçların ardından yaptıkları yorumlarla kahkahalar attıran Beyaz Futbol sunucusu Ertem Şener ve ekibinin yakın zamanda sinema filmi çekeceklerini de burada duyduk. Gazeteci dostlarımızın yanı sıra medya patronları da gecedeydi. TRT Genel Müdür yardımcılarımız İbrahim Eren ile Erkan Durdu ile teşehhüt miktarı yaptığımız sohbette özel televizyonlarımızın temsilcileriyle de selamlaştık. Ödül gecesinin sunucusu TRT’nin usta ve deneyimli spikeri Erkan Tarhan’la diğerlerine nispet çektirdiğimiz fotoğraftan sonra bayanların resim çektirmek için bu yakışıklı sunucuya rağbetlerinin arttığını da söyleyelim. Bakan ve milletvekillerinin mecliste görüşülen kanunların bir an önce kabul edilmesi için ayrıldıkları salonda meslektaşların kaldığı dakikalarda TRT sanatçılarının verdiği konser TRT’den canlı yayınlandı.

Genel Başkanlığını TV 6 Genel Yayın Yönetmeni Deniz Güçer’in yaptığı dernekte Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Doğan Grubu Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Show TV Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, Türkiye Gazetesi Ercan Gürses, Beyaz TV Program Müdürü Müge Dilek, Fox TV Haber Merkezi Direktörü Kubilay Tümen, TRT’nin çiçeği burnunda haber daire başkanı Yaşar Taşkın Koç bulunuyor

RTGD Başkanı Deniz Güçer gecede yaptığı konuşmada dernek çalışmaları hakkında bilgi verirken törene katılarak kendilerine destek verenlere de teşekkürü ihmal etmedi.

Ödül alanlara şöyle bir göz atınca derneğin bu konudaki dengeleri nasıl koruduğunu da fark ediyorsunuz: En iyi dizi: Diriliş, En iyi kadın oyuncu: Elçin Sangu, En iyi erkek oyuncu: Oktay Kaynarca, En iyi sabah programı: Günaydın, En iyi reality programı: Tatlı Sert, En iyi yarışma programı: Ben Bilmem Eşim Bilir, En iyi magazin programı: HT Kulüp, En iyi haber programı: Yaz Boz, En iyi ekonomi programı: Sabah Raporu, En iyi radyo: NTV radyo, En iyi bölge radyosu: TRT GAP-Diyarbakır Radyosu, En iyi şov programı: Güldür Güldür, En iyi tartışma programı: Enine Boyuna, En iyi radyo yapımcısı: Ayhan Sicimoğlu, En iyi spor programı: Beyaz Futbol, RTGD Nursal Tekin Özel Ödülü: TRT Film Projesi-Çırak, En iyi yerel tv: Kanal Urfa

Ne diyelim. Seneye bir başka ödül programında tekrar bir araya gelelim. Ancak RTGD nin boş durmayarak Gazi Üniversitesi ile işbirliği yaptığını da burada belirtmek isterim. Gazi üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilere mesleğin içinden isimlerle katkı sağlayan proje ile deneyimlerini aktaracaklar. Güzel bir başlangıç. Okuldan mezun olacak öğrencilere abla ve ağabeylerinin söyleyecek sözleri var. Keşke diğer üniversitelerimiz de benzer etkinliklere imza atsalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erbay Kücet Arşivi