Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Dereyi görmeden!

Dereyi görmeden!

SON zamanlar da terör örgütü sözcülerinden birinin, “Şehirlere girmemiz hataydı” diyerek yaptıkları hatayı itiraf etmesi bize göre oldukça önemli bir gelişme!

Demek ki “dereyi görmeden paçayı sıvamış” olduklarını artık kendileri de kabul ediyorlar! Çözüm sürecinde kendilerine gösterilen hoşgörüyü yanlış anlayıp şehirlerde de birkaç eylem daha yaparlarsa “özerkliği ve İmralı sakinin özgürlüğünü” sağlama alacaklarını sanma gafletine düştükleri açıkça görülüyor!

Evet, çözüm süreci boyunca eylemlerinin “görmezden” geliniyor olmasına güvenerek daha sert eylemlere kalkışınca boylarının ölçüsünü almış oldular!

Sanırız hendekler kazarak, barikatlar kurarak, sivil halkı kalkan olarak kullanarak hedeflerine ulaşacaklarını düşündüler!

Şimdi açıkça görüyorlar ki “kazılan hendekler” kendilerine mezar oluyor!

Kurdukları barikatların da hiçbir anlamı yok! Hele sivil halkı “kalkan olarak kullanmaya” çalışmaları aleyhlerinde oluşan havanın tuzu biberi oluyor adeta!

“Adına savaştıklarını” söyledikleri halk bile onlardan nefret eder hale gelmedi mi?

Kendilerine “zulmedildiğini” iddia ederlerken bir anda kendileri “halka zulmeden zorbalar” halini aldılar! Yani zalimlere karşı isyan bayrağı açtıklarını savunurken kendileri acımasız birer zalime dönüştüler! Şimdi de şehirlere girmelerinin hata olduğunu söylüyorlar! Bugün “şehirlerde bu düzeyde bir savaş yaşanmasına” gerek olmadığını söyleyerek “kırsala çekileceklerini” ifade ediyorlar ama yarın bunun da hata olduğunu itiraf zorunda kalacaklarından eminiz!

Çözüme son derece yaklaşılmışken attıkları yanlış adımlar ile her şeyi berbat edenler boş yere “özerklik” ve “İmralı sakinin” serbest bırakılmasını şart koşma gibi blöflerle vakit öldürmemeli!

İmza attıkları “vahim hata” ile adına savaş verdiklerini iddia ettikleri halk ile aralarının ciddi biçimde açılmasına vesile olmaktan başka bir şey yapmadılar!

Bundan sonra “kırsalda barınmalarının” da bir hayli zor olacağını akıllarından hiç çıkarmamalılar! Çözüme hiç bu kadar yaklaşılmamıştı! Pek çok şey göze alınarak önemli adımlar atılmıştı ama terör örgütü mensupları maalesef bunu doğru okuyamadılar! Biraz daha bastırırlarsa, savaşı şehre taşırlarsa her isteklerinin kabul ettireceklerini var saydılar! Ne var ki kavganın kaybedeni oldular!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi