Kemal Belgin

Kemal Belgin

Galatasaray görüyor mu?

Galatasaray görüyor mu?

GALATASARAY için lig beşinciliği tabii ki önemli. Önemi de şu; o dereceyi veya yukarısı bulup UEFA’nın verdiği cezayı ucuz atlatmak. Ya da kupayı kazanıp aynı acı sevinci yaşamak...

İşte bu yolda yürünürken, sanırım Galatasaray’da futboldan anlayanlar da, ne yazık ki çok az veya hemen hemen hiç yok gibi, önümüzdeki sezonun planlamasını yapmak zorundular. Para var mı? Büyükler her zaman kirli çıkıdır. Biz böyle biliriz. Ama UEFA kılıcı tepede sallanırken o kirli çıkı ortaya çıkar mı, onu da bilemeyiz. Şimdi buradan hareketle yönetimin eldeki kadroyu ciddi şekilde temizleyip yenilemesi ve hatta güçlendirmesi gerekiyor.

İşte bu iki paragraftan sonra sadede gelelim. Diyeceksiniz ki maç Bursaspor’la oynandı sen ne yazıyorsun. Ben diyorum ki, hemen hemen bir yıldan bu yana Galatasaray’da oynamak şöyle dursun, yedek bile olamayacak oyuncular. Bunların başında da benim görüşümü imzalayan Yasin geliyor... Bursaspor maçında yaptıklarını her maç yapıyor. Ama üç ayda bir  topa vuruyor, her yer Yasin diye inliyor. Aynı Yasin’in bir büyük günahı daha var, tıpkı Bursaspor’a karşı yaptıklarının benzeri olarak, onu da sonra yazacağım... Denayer sanırım gönderilecek... Çünkü bir savunma oyuncusu geri pasını çerçeve içine gönderiyorsa, o oyuncu büyük takım isimli bir ekipte yer alamaz. Carol, bir savunmacı olarak çok ince narin... Hoca mı? Selçuk ve Emre yeterli deyip Bursaspor’a orta alanda cirit atma şansı tanıyandan büyük takıma hoca olur mu? Selçuk, şayet sahada doğru dürüst bir hakem olsa iki sarıdan kırmızıyı görüp oyundan atılmıştı. Hem Podolski, hem Umut, hem Yasin ve de Olcan... Vay ki vay! Ama iyi oyunculardan kurulu Bursaspor bu yanlışlar dizisine fatura kesemedi. Başında Hamza Hamzaoğlu var. O da galiba potansiyel olarak iyi futbol oynamaya, kazanmaya yönelik kurulacak bir Bursaspor henüz inşa edemedi. Sakatlıklar ve cezalar yolumu kesti diyor ama önümüzdeki sezon göreceğiz.

Maçla ilgili cımbızla çektiklerimiz de var. Beşiktaş yönetiminin de futboldan ne kadar anladığı bazı maçlarda ortaya çıkıyor. Sivok’tan söz ediyorum. Yani Fransa’ya gelecek Çek Cumhuriyeti takımının stoperinden... Siz Sivok’u gönderin yerine de eldeki stoper hazinesini(!) sunun bizlere... Acaba Beşiktaş’ın gönderdikleri, sakatlananları arasında Sivok ayarında bir stoperi  var mı? Gol attı diye yazmadım. Bu konudaki görüşümü isimleri yan yana koyarak değerlendirin...

Gelelim Bursaspor kalesine... Ertuğrul hoca ne kadar büyük bir hata yaptığını izliyordur herhalde. Şenol Güneş’in eseri Harun’u kesip, Fenerbahçe’de işe yaramayacağı anlaşıldığı için yollanan Mert’i kaleye koyduğu için... Tabii ki Hamza kardeş de artık Stoch’u direkt on bir elemanı yapar diye umudumuz vardır.

Başka maç... Mersin İdmanyurdu düştü. Yazık. Koca Mersin, siyasetle kafa yoracağına o güzelim beldeden bir takım sunmaya çalışsa daha iyi yapar derim. Rizespor’un da taraftarına diyeceğim var. Yahu takım sıkıntı yaşıyor. Rakip de düşüp düşmeme savaşında. Yani maça başlanırken sıkıntı var. Ve siz sadece 2 bin kişi bu maça geliyorsunuz. Ne zaman tribünleri o güzelim statta dolduracaksınız ki? Yoksa ikinci ligde şampiyonluğa oynarken mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi