Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Çift başlılık!

Çift başlılık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkenin çift başlılık görüntüsünden kurtulması lazım” diyor!

Çift başlılık görüntüsünü kim veriyor? Görüntüyü verenlerin biri Cumhurbaşkanı, diğeri Başbakan değil mi?

Bu şartlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan “hadi bana müsaade” havasında olmadığına göre Başbakan Davutoğlu’nun “tası tarağı toplama” zamanının geldiği söylenebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika’da olduğu gibi belli ana başlıklar ve içeriği fıkralardan oluşan kısa bir Anayasa yapılmasından yana olduğunu ifade ettikten sonra, “Ama bir başkanlık sistemi konuşuyorsun kıyametler kopuyor” diye sitemlerini dile getiriyor!

Kıyamet koparanların ortaya bir alternatifte sunmadıklarını belirterek, “Patinaja son vermek, ülkenin çift başlılık görüntüsünden kurtulması lazım” diyerek ne yapılması gerektiğinin altını çiziyor!

Bunları duyduktan ya da okuduktan sonra ülkenin l Kasım’dan bu yana “patinaj yapıp durduğuna” hükmetmekten başka çare var mı?

Patinajdan kurtulmak için yapılan öneri ne? Öneri kısa bir anayasa!

Ve acilen başkanlık sistemine geçilmesi! Başkanlık sistemine geçilmesi ile Başbakan devreden çıkacağı için ülkede “patinajdan kurtulur” diye düşünülüyor olmalı! Peki, istenildiği gibi başkanlık sistemine geçilince bütün bu sorunlar aşılmış olacak mı?

Hiç sanmıyoruz!

Kuşkusuz o zaman da ortaya başka sorunlar çıkacaktır!

Mesela 7 Haziran seçimlerinden sonra çıkan tablo karşısında istikrar için tek partili hükümetin şart olduğu söyleniyordu! 1 Kasım seçimleri tek partili hükümeti getirdi!

Tek partili hükümet geldi ama vaat edilen istikrar bir türlü gelmedi, gelemedi!

Şimdi çift başlılıktan şikâyet ediliyor!

Çift başlılık giderilmiş olsa da ortaya yeni sorunların çıkacağından hiç şüpheniz olmasın!

Bugün adını sanını bilmediğimiz sorunlar o zaman ortaya çıkıp başımızı ağrıtacak ve yeni arayışlar içine girilecektir!

Son yıllarda tanık olduğumuz gelişmeler bizde öyle bir izlenim uyandırıyor ki sanki “çekişme, tartışma” yani “niza” bu dönemin “olmazsa olmazı” haline gelmiş gibi! İlla uğraşılacak birileri bulunuyor!

İlla bir çekişme konusu oluşturuluyor! Ve hiçbir şey yapılamazsa kendi elleri ile iktidarı teslim ettikleri kişiler “tu-kaka” ilan edilerek “yeni bir kavga” ortamına zemin hazırlanıyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi