Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ateş olmayan yerden!

Ateş olmayan yerden!

ATEŞ olmayan yerden duman çıkar mı? Dumanın çıkması için illa ki bir ateş olması gerek!

AKP cenahına baktığınız zaman da bir değil birçok dumanın çıktığı görülüyor!

Adeta “mangal yakan piknikçilere” bakıyor gibi oluyor! Ve de AKP bu haliyle yani kendi iç sorunlarını halletmeden ülke sorunlarını çözmeye çabalıyor!

Oysa kendisi uzun süre ayakta kalacak gibi görünmüyor! Bu yazın AKP açısından sıcak geçeceği ifade ediliyor!

Sürprizlere hazır olunması isteniyor!

MKYK krizinin devam ettiği söyleniyor! AKP’de işlerin yolunda gitmediğini söylemek için kehanette bulunmaya gerek yok! Bu konuda AKP’li köşe yazarlarının yazılarına şöyle bir göz atmak yeter de artar bile! Bu yazılarda öyle suçlamalar, öyle karalamalar var ki!

İnsan en büyük hasımlarından bile böyle söz edemez! En büyük hasımlara bile söylenmeyecek sözleri birbirlerine karşı rahatlıkla kullanıyorlar! Hepsi birbirini çalakalem suçluyor! Ne menfaatçilikleri kalıyor, ne ahlaksızlıkları! Köşelerinden birbirlerine böyle veryansında bulunuyorlar sonra da aynı partinin mensupları olduklarını iddia ediyorlar!

Evet, AKP için için kaynıyor!

Pek çok yerden duman çıkıyor!

Bu tablo da bize gösteriyor ki AKP tam bir çıkmaz sokakta! Ve kızılca kıyametin kopması çok yakın! Peki, bu anlaşmazlık bir iki ufak rötuşla giderilebilir mi?

Mesela genel başkan değiştirilecek olsa sorunlar ortadan kalkar mı?

Ya da birkaç bakan ya da MKYK üyesinin değiştirilmesi ile birlik ve beraberlik yeniden tesis edilebilir mi? İçine girdikleri süreçte bu imkânsız gibi bir şey!

Bu süreç ancak bir bölünme ile sonuçlanacağa benziyor! Zira insanların birbirlerinin ahlakından ve şerefinden böylesine şüphede oldukları bir ortamda bölünme kaçınılmaz olur! Önce bölünecekler, birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya dökecekler belki ondan sonra rahatlayacaklar! Böylesine birbirine zıt görüşlerin aynı çatı altında siyaseti sürdürmeleri mümkün değil! “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diyen atalarımız da bir kez daha haklı çıkacaklar! AKP’den çıkan dumanlar büyük bir ateşin varlığından başka bir şeyin işareti değil ki!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi